Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

5 hráčov, ktorí môžu v lete opustiť Liverpool

BRATISLAVA - Liverpool v tejto sezóne ovládol Premier League, bolo to aj vďaka skvelému tímu okolo trénera Kloppa. Počas leta sa však môže zostava "The Reds" zmeniť. Už sa avizoval odchod Adama Lallanu, kto však môže byť ďalší?
Logo Liverpoolu na Anfield.
Zdroj: TASR/AP
Zdieľajte:

DEJAN LOVREN

Jeden z veľkého počtu hráčov, ktorý prestúpil do Liverpoolu zo Southamptonu. V roku 2014 prišiel za 20 miliónov a počas svojho pôsobenia odohral takmer 200 zápasov. V tejto sezóne ho však zo zostavy vytlačil Joe Gomez, ktorý si dokonale rozumie v stopérskej dvojici s Virgilom van Dijkom. Chorvát sa môže zrejme pozerať po novom klube, keďže odohral len 15 zápasov vo všetkých súťažiach tejto sezóny. Medzi záujemcov o jeho služby patrí najmä rímske AS.

Prečítajte si aj

Najlepšia jedenástka pravákov

XHERDAN SHAQIRI

Shaqiri prišiel v roku 2018 za 13,5 milióna libier zo Stoke City, kde bol hviezdou. Nebolo prekvapením, že zaujal trénera Kloppa. Švajčiar mal dobrý štart svojej liverpoolskej kariéry, skóroval dvakrát proti rivalovi z Manchestru United. Bolo však náročné preraziť natrvalo do základu, keď je vám konkurenciou boli Salah, Firmino či Mané. Navyše po januárovom príchode Takumi Minamina sa jeho pozícia ešte oslabila. Bývalý hráč Bayernu Mníchov odohral v tejto sezóne len deväť zápasov, len trikrát však naskočil v základnej zostave. Shaqiri bol nedávno spájaný so záujmom Newcastlu United, tak uvidíme, či sa stane spoluhráčom nášho Martina Dúbravku.

DIVOCK ORIGI

Mal skvelú sezónu 2018/19, v ktorej strelil niekoľko dôležitých gólov. Presným zásahom rozhodol Merseyside derby, dvoma gólmi zostrelil v semifinálovej odvete Ligy majstrov na domácej pôde Barcelonu a presadil sa aj vo finále proti Tottenhamu. Dôležitosť týchto gólov je pochopiteľná, v obrovskej konkurencii mu však ani tie nezabezpečili stále miesto v základnej zostave. V tejto sezóne naskakuje väčšinou ako náhradník, do základu ho Klopp zaradil len v šiestich zápasoch. S Minaminom či Brewsterom na jeho pozícii sa výrazne špekuluje o jeho odchode, záujem má Wolverhampton Wanderers.

HARRY WILSON

Wilson je produktom akadémie Liverpoolu, do klubu prišiel v roku 2005, keď mal osem rokov. Teraz má 23 a za "The Reds" odohral len jeden zápas v FA Cupe. Počas kariéry hosťoval v Crewe Alexandra, Hull City a Derby County, momentálne je vypožičaný v Bournemouthe. Waleský internacionál ukazuje, že je hráčom pre Premier League, v prvom tíme Liverpoolu však pre neho teraz nie je miesto. Je možné ďalšie hosťovanie, no veľký záujem má Leeds United a bolo by zaujímavé, sledovať ho pod vedením Marcela Bielsu.

Prečítajte si aj

Najlepšia jedenástka ľavákov

GEORGINIO WIJNALDUM

Liverpool investoval do jeho príchodu z Newcastlu 23 miliónov libier a svojou dynamikou a obetavosťou si získal srdcia fanúšikov. Holanďan vynechal len 15 ligových zápasov počas posledných štyroch sezón, čo ukazuje jeho dôležitosť. Platnosť jeho zmluvy vyprší na konci budúcej sezóny, vyjednávania predĺženia prebiehajú. Pokiaľ však nebudú úspešné, mali by sa v Liverpoolu zamyslieť nad jeho predajom už počas tohto leta. Meno 29-ročného záložníka sa v poslednom období spájal s Realom Madrid.

Prečítajte si aj

Čakanie v číslach: 30 rokov, 239 hráčov a vyše 1,5 miliardy
Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články