Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Lepší ako Gerrard či Ballack! Mladú hviezdu Manchesteru City zrazil na kolená alkohol

MANCHESTER - Bude z neho ďalšia anglická hviezda! Je lepší ako Gerrard či Ballack. Vo vrecku mal 5-ročnú zmluvu s ManCity. Všetky prognózy ale spláchol alkohol
Zdroj: 35697
Zdieľajte:

Michael Johnson bol považovaný za jeden z najväčších talentov anglického futbalu. V 19 rokoch si ho všimol Sven-Goran Eriksson. Začal hrať za Manchester City.

Lepší ako Gerrard a Ballack

„Michael Johnson? Bol fantastický, neuveriteľný," spomínal po rokoch tréner Eriksson pre The Athletic.

„Mali by ste sa na neho spýtať Dietmara Hamanna. Povedal, že bol najlepším mladým stredopoliarom, s akým kedy hral."

„Nikdy som nevidel niekoho ako Johnno v takom veku," potvrdil Hamann.

„Bol pravdepodobne jedným z najkompletnejších mladých hráčov, akých som kedy videl."

Kompletnejší ako Steven Gerrard či Michael Ballack? „Ak berieme do úvahy kompletnosť v tom veku, tak áno," potvrdzuje Hamann výnimočné kvality Johnsona.

„Excelentný hráč, bude z neho ďalšia anglická hviezda," vyslovil tréner Eriksson svoju smelú prognózu.

Prečítajte si aj

Bruno Fernandes po 14 rokoch zopakoval fantastický počin krajana Cristiana Ronalda

Potenciál utopený v alkohole

Johnson ju nedokázal naplniť. Zranenia, nadváha, depresie, alkohol. Dostal sa na šikmú plochu, z ktorej sa už nedokázal vyšplhať späť nahor. Dnes má 32 rokov a už 8 rokov je vo futbalovom dôchodku. Živí sa ako realitný maklér.

Pritom všetko vyzeralo inak. V roku 2008 preberala Manchester City skupina bohatých šejkov a Johnson dostal päťročný kontrakt. Zdalo sa, že o budúcnosť má postarané.

Prišlo však zranenie brušného svalstva. Odvtedy so s Johnsonom išlo strmo dole z kopca. Zranenia a zdravotné problémy sa začali sypať ako lavína.

„So všetkým som sa vysporiadaval zle. Mal som veľa voľného času, takže som si často vyšiel večer von a zamieril do nočných klubov," priznal Johnson s odstupom času pre The Athletic.

Počas posledných piatich rokov v Manchesteri City odohral dovedna len štyri súťažné zápasy. Posledná šanca prišla na hosťovaní v Leicesteri. No prišlo ďalšie zranenie.

V roku 2012 Johnsona zastavila policajná hliadka a zistili mu alkohol v krvi. Okrem pokuty, trojročného zákazu viesť motorové vozidlo, to znamenalo aj koniec jeho futbalovej kariéry, ktorá mala smerovať medzi hviezdy. Nestalo sa tak.

Michael Johnson tak rozšíril zoznam športovcov, ktorí disponovali obrovským potenciálom, no nedokázali ho naplniť.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: The Athletic

Diskusia

Podobné články