Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Pekarík: V zime som dostal ponuku, chcel som odísť z Herthy. V pude sebazáchovy som hral ako o život

BERLÍN - Nezlomnosť, bojovnosť, odhodlanie. Peter Pekarík a jeho príbeh o tom, že keď sa človek nevzdáva, odmena ho neminie
Zdroj: 35614
Zdieľajte:

Slovenský reprezentačný obranca Peter Pekarík zažil sezónu ako na hojdačke. V jej prvej polovici nemal stabilnú pozíciu v zostave. Zvažoval odchod. Po reštarte mal dôveru nového trénera Bruna Labbadiu a pravidelne hrával. Výbornými výkonmi si vypýtal nový ročný kontrakt. Krásny dôkaz toho, že keď sa človek nevzdáva, môže veľa dokázať.

Rozhodli výkony po reštarte

„Pri ponuke na predĺženie našej spolupráce mali moje odohrané zápasy po znovuobnovení bundesligy rozhodujúci vplyv. Počas prerušenia ligy prišiel k tímu nový tréner Bruno Labbadia, ktorý mi dal vo všetkých zápasoch po reštarte dôveru a sám sa vyjadril, že na základe mojich výkonov v zápasoch, profesionálneho prístupu v tréningoch či môjho postavenia v kabíne, si veľmi želá, aby som v Herthe ostal aj naďalej.

Športový riaditeľ Michael Preetz sa vyslovil, že zo starších hráčov predĺžili zmluvu zatiaľ iba mne a že si želá, aby som naďalej predstavoval príklad pre mladších spoluhráčov. Dodal, že som najdlhšie pôsobiaci hráč v klube, čo pre Herthu veľa znamená. Vyjadrenia trénera a športového riaditeľa boli pre mňa silné argumenty pri rozhodovaní o mojej futbalovej budúcnosti," hovoril Pekarík pre šport.sk.

Pekarík sa pohrával s myšlienkou na odchod, dostal aj ponuku

Pekarík netají, že v zimnom období sa intenzívne pohrával s myšlienkou na odchod.

„Priznám sa, mal som aj takéto myšlienky. V Herthe som v tom čase nedostával priestor na ihrisku a prišiel moment, keď som si myslel, že už ani šanca nepríde. S ohľadom na reprezentáciu som potreboval hernú prax a došiel som až k bodu, že som chcel nájsť alternatívu v inej lige, kde by som pravidelne hrával."

S menom Pekaríka sa spájali špekulácie o možnom odchode do čínskej ligy či zámorskej MLS. Veľkou oporou v náročnom období mu bola manželka Lujza.

Prečítajte si aj

Hancko priniesol Sparte trofej po dlhých 6 rokoch! Stal sa lídrom výkonom, všetci ho berú, chváli ho tréner

„Manželka Lujza na mňa vtedy veľmi tlačila, aby som zostal v Herthe. Stále dookola opakovala, že každý deň trénujem v bundesligovom veľkoklube, som trénerovi na očiach a mám šancu na zvrat. Povedala mi, že ak je príležitosť čo i len vo výške piatich percent, je to stále veľká šanca. Ak prestúpim, už nepríde. Prišlo zimné obdobie, počas ktorého som dostal ponuku. Mal som telefonát so športovým riaditeľom z iného klubu a povedal som si, že počkám jeden zápas a ešte to skúsim."

Jediný zo starších hráčov s novou zmluvou

Pekarík zaťal zuby a rozhodol sa zotrvať v Berlíne. Zabojoval o svoju šancu. Pod novým trénerom začal hrávať. Príležitosť chytil za pačesy. A ako to dopadlo veľmi dobre vieme. Ako jediný zo starších hráčov Herthy dostal nový kontrakt.

„Dočasný tréner Nouri mi zrazu dal príležitosť v zápase. Vyhrali sme dôležitý súboj v Paderborne. Absolvoval som plnú minutáž a znova som uveril. Cez koronakrízu som sa zaťal a drel som. Nasledovalo osem bundesligových zápasov, v ktorých sa na mňa tréner Labbadia spoľahol. Vedel som, že nastala situácia v duchu hesla: Teraz, alebo nikdy. Adrenalín mi stúpal na maximum a ja som v pude sebazáchovy v zápase v Hoffenheime hral ako o život. Vyšlo to. Nateraz som zatiaľ ako jediný zo starších hráčov podpísal predĺženie zmluvy. V Herthe po tejto sezóne pritom končí až osem futbalistov."

Hertha napokon obsadila solídnu 10. pozíciu. V bezpečí od zostupovej zóny. Napokon len 8 bodov jej chýbalo na pohárovú Európu. Výraznou mierou sa na tom podpísal práve Peter Pekarík. V Herthe stavili na správnu kartu. Svojím prístupom na i mimo ihriska bude ideálnym príkladom pre mladých.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: šport.sk

Diskusia

Podobné články