Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Renesancia piliera slovenskej reprezentácie: Úplne podceňovaný hráč! Hovorí jeho tréner

BERLÍN - Slovenský reprezentant zažíva najlepšie futbalové obdobie za poriadne dlhý čas. Od trénera dostal parádnu pochvalu
Zdroj: 35270
Zdieľajte:

Slovenský reprezentačný obranca Peter Pekarík zažíva renesanciu svojej futbalovej kariéry.

Úplne podceňovaný hráč

Za sebou má päť odohratých súťažných zápasov v rade. To nezažil už dva roky. Konečne je zdravý, futbal mu chutí a vidieť to na jeho výkonoch.

„Je to úplne podceňovaný futbalista. Opak je pravda. Je to absolútny profesionál a niekto, kto nastavuje v tíme určitú úroveň hry. Ak sa zamyslíme nad tým, ako dlho nehrával a mal zdravotné problémy, musíme pred ním sňať klobúk," vychválil ho tréner Bruno Labbadia pre nemecký Kicker.

Prečítajte si aj

VIDEO Mladík Wirtz prepísal históriu Bundesligy. Prekonal 15 rokov starý rekord!

Užíva si dôveru aj ofenzívne výpady

Labbadia slovenského obrancu radí medzi kľúčových hráčov svojho tímu. Obdivuje jeho skromnosť a pokoru mimo ihriska a agresivitu a dravosť pri osobných súbojoch a ofenzívnych výpadoch po kraji ihriska. Pekarík si užíva dôveru.

„Teším sa z trénerskej dôvery. Stále sa snažím pomáhať tímu a jazdiť na sto percent. Užívam si čas a priestor na ihrisku. Momentálne je to aj o zábave a veľkej chuti na futbal," hovorí.

Pekarík sa vyžíva v spomínaných ofenzívnych výpadoch po kraji ihriska, ktoré od neho tréner očakáva. Aj pre podporu ofenzívy je slovenský obranca tak cenený. Po prestávke spôsobenej koronavírusom sa mu podarilo prihrať na dva bundesligové góly.

„Trénerské pokyny sú jasné. Od krajných obrancov chce, aby sme ťahali útoky a využívali priestor, ktorý sa nám naskytne. Preto sa dostávam k centrovaným loptám a podieľam sa na zakončení celého tímu. Páči sa mi to," pochvaľuje si Pekarík.

Chce zostať v Herthe

Slovenskému reprezentantovi po sezóne vyprší zmluva a nevie, kde bude jeho kariéra ďalej pokračovať. Rád by však zotrval v Berlíne.

„Nikdy som dosiaľ nezažil sezónu so štyrmi trénermi a k tomu ešte s koronakrízou. Prešli sme si všetci v tíme turbulentným obdobím, ale teraz som spokojný. Ak príde z klubu ponuka na predĺženie spolupráce, nebudem sa jej brániť," dodáva.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Kicker

Diskusia

Podobné články