Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Hancko priniesol Sparte trofej po dlhých 6 rokoch! Stal sa lídrom výkonom, všetci ho berú, chváli ho tréner

PRAHA - Dávid Hancko niesol výrazný rukopis na zisku prvej trofeje Sparty po dlhých šiestich rokoch. Tréner si ho nevie vynachváliť: Stal sa lídrom!
Zdroj: 35553
Zdieľajte:

Sparta slávi zisk prvej trofeje po dlhých šiestich rokoch. Vo finále MOL Cup-u otočila zápas v Liberci, zvíťazila 2:1 a oslavy mohli vypuknúť.

Sparta potvrdila výbornú fazónu. Vyhrala deviaty z posledných desiatich zápasov, prehrala len na trávniku výborne hrajúcej Plzne. Obrovskú zásluhu na sparťanskom znovuzrodení má slovenská stopérska dvojica Dávid Hancko a Lukáš Štetina.

Hancka všetci berú, stáva sa lídrom výkonom

„Hancko so Štetinom vytvorili dobrú dvojicu. Dávid je vyložene líder, taký neformálny. Stáva sa lídrom výkonom, že ho všetci berú. To je strašne dôležité. Okolo neho sa vytvorila partia, čo je strašne dôležité," chválil slovenského obrancu tréner Václav Kotal v rozhovore pre isport.cz.

Prečítajte si aj

Neskutočne sme narástli! Slovenská hradba opäť žiarila, Guľovi pripravila prvú prehru

Tréner Kotal je spokojný so smerovaním svojho tímu, rád by sa na víťaznej ceste udržal.

„Nepamätám si tie dve víťazstvá ako hráč, to už je strašne dávno. Som rád, že mi to chlapci pripomenuli. Ako sa slávi. Myslím, že to víťazstvo je strašne zaväzujúce. Dúfam, že sme sa dostali na nejakú cestu, na ktorej by sme chceli zostať. Čaká nás ešte množstvo práce. Pre sebavedomie mužstva je ale obrovsky dôležité, že sme finále otočili," pochvaľoval si Kotal.

Vrásky na čele však určite má z budúcnosti kľúčového hráča svojho mančaftu Hancka. V posledný júnový deň vypršala opcia na jeho prednostné odkúpenie z talianskej Fiorentiny. Podľa očakávania, Sparta 6 miliónov eur nezaplatila. O Hancka sa zaujímajú aj portugalský Guimaraes a grécke AEK Atény.

Hancko se Štetinou vytvořili dobrou dvojici. Dávid je vyloženě lídr, takový neformální. Stává se lídrem výkonem, že ho všichni berou. To je strašně důležité. Kolem něj se vytvořila parta, což je hlavní.“

Více na https://isport.blesk.cz/clanek/fotbal-domaci-souteze-pohar-facr/381085/triumf-v-poharu-je-zavazujici-rika-kotal-chvalil-hancka-i-dockala.html
Zdieľajte:
Zdroj informácií: isport.cz

Diskusia

Podobné články