Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Neskutočne sme narástli! Slovenská hradba opäť žiarila, Guľovi pripravila prvú prehru

PRAHA - Slovenské stopérske duo Sparty opäť žiarilo, Hancko blízko gólu. Výrazne sa pričinilo na postupe do finále pohára a na prvej prehre trénera Guľu v Plzni
Zdroj: 35443
Zdieľajte:

Sparta Praha zdolala Plzeň 2:1 a postúpila do finále českého pohára. Po pol hodine hry vyhrávali domáci 2:0, jediný gól inkasovali až v 90. minúte.

Slovenská stopérska dvojica Dávid Hancko a Lukáš Štetina opäť podala znamenitý výkon. Vďaka ich výraznému pričineniu vyhrala Sparta šiesty zápas v rade.

Hancko: Neskutočne sme narástli

Dokonale oplatila Plzni ligovú prehru z prvého súboja po reštarte súťaže. V čom bol rozdiel oproti tomuto zápasu hovoril Dávid Hancko pre isport.cz.

„Naša celková kvalita bola lepšia. Za posledné zápasy sme neskutočne narástli, máme väčšie sebavedomie, sme tímovejší, na ihrisku necháme všetko. Teraz sme to dokonale ukázali. Toto sú zápasy, v ktorých rozhoduje to, kto chce viac uspieť. To sme boli my."

V 64. minúte bol obranca Hancko dokonca blízko k streleniu gólu. Lopta po jeho priamom kope len tesne minula tyč.

„Pokiaľ vyhrávame, tak ma to nemrzí. Keby to skončilo 1:1, bolo by to horšie. Mňa hlavne teší, ako fungovala obrana a celkovo mužstvo. Pri tom priamom kope chýbal kúsok, je to škoda."

Sparta zjavne našla ideálne zloženie stopérskej dvojice, po tom čo sa Hancko presunul z kraja na stred ku krajanovi Lukášovi Štetinovi. V čom to je, že si tak parádne sadli?

„Je to o vzájomnej podpore. Bojujeme jeden za druhého, funguje nám to aj takticky. Dobre vytláčame ihrisko nahor, sme taká harmonika. Zvládame to ubehať, to je hlavné."

Prečítajte si aj

6 miliónov eur za Hancka? Bolo by to šialené, tvrdí bývalý reprezentant. Jeho hodnota je takáto!

Guľa: Dostať to do predĺženia, mohli sme to zvládnuť

Menej do reči bolo po semifinále českého pohára trénerovi Adriánovi Guľovi. Od jeho príchodu na lavičku Plzeň neprehrala 11 zápasov rade, pričom 10 z nich doviedla do víťazného konca. Slovenský tréner na novom pôsobisku prvýkrát okúsil chuť porážky.

„Problém bol v kompaktnosti celého mužstva, zle sme chodili do prvého presingu, súper dobre otáčal hru, naši stredoví hráči mali horšie postavenie," analyzoval Guľa po prvej prehre v Plzni.

„Bolo to o mužstve, celistvosti, hrali sme pomalšie, viac do nohy, nemalo to taký efekt. V druhom polčase to chlapci pochopili, trošku sme to zmenili. Škoda, že neprišiel kontaktný gól skôr. Boli sme slušne disponovaní fyzicky, dostať zápas do predĺženia, mohli sme ho ešte zvládnuť," myslí si slovenský Guardiola, ako ho nedávno nazvali v Česku.

Zostrih semifinále Sparta - Plzeň, v 4. minúte videa Hanckov nebezpečný priamy kop:

Naše celková kvalita byla lepší. Za poslední zápasy jsme neskutečně narostli, máme větší sebevědomí, jsme týmovější, na hřišti necháme všechno. Teď jsme to dokonale ukázali. Tohle jsou zápasy, ve kterých rozhoduje to, kdo chce víc uspět. To jsme byli my.“

Více na https://isport.blesk.cz/clanek/fotbal-domaci-souteze-pohar-facr/380501/hancko-neskutecne-jsme-narostli-se-stetinou-bojujeme-jeden-za-druheho.html
Zdieľajte:
Zdroj informácií: isport.cz

Diskusia

Podobné články