Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Stane sa Hancko najdrahším hráčom v dejinách českej ligy? Okrem Sparty dvaja záujemcovia z Európy

PRAHA - Úderom dnešnej polnoci zaniká predkupné právo Sparty na Dávida Hancka. Spraví z neho pražský klub najdrahšieho hráča v dejinách českej ligy?
Zdroj: 35553
Zdieľajte:

Dnes úderom polnoci Sparta Praha stratí predkupné právo na slovenského stopéra Dávida Hancka.

Zabrániť tomu môže jediným spôsobom. Vytiahnuť z klubovej pokladnice astronomickú čiastku 6 miliónov eur (160 miliónov českých korún) a vyplatiť Fiorentine transfer.

V tom prípade by sa z Hancka stal suverénne najdrahší hráč v histórii českej ligy. Doteraz najdrahším prestupom je Nicolae Stanciu, za ktorého Slavia Praha zaplatila 100 miliónov českých korún.

Sparta opciu na Hancka neuplatní

Sparta si ale opciu na transfer Hancka neuplatní. „Opcia na Hancka je tak vysoká, že ju Sparta nebude akceptovať," tvrdí isport.cz s odvolaním sa na svoj zdroj oboznámený s dianím v pražskom klube.

Prečítajte si aj

Neskutočne sme narástli! Slovenská hradba opäť žiarila, Guľovi pripravila prvú prehru

OK, čo teda bude s Hanckom?

Sparta rozhodne snahu o jeho angažovanie nehodlá vzdať. Hancko podáva fantastické výkony, je pravdepodobne najlepším stopérom súčasnosti v českej lige. Sparta konečne našla istotu na dôležitej pozícii v strede obrany. Hancko si výborne rozumie s krajanom Lukášom Štetinom.

V zákulisí sa hovorí o tom, že Sparta už niekoľko mesiacov hľadá cesty, ako Hancka získať. Športový riaditeľ klubu Tomáš Rosický to bude musieť riešiť pravdepodobne len klasickým transferom.

Nebude to však mať jednoduché. Ako informuje isport.cz, o Hancka sa zaujímajú aj iné tímy. Dvoma najvážnejšími adeptmi na jeho získanie sú portugalský Guimaraes a grécke AEK Atény.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: isport.cz

Diskusia

Podobné články