Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

V Barcelone to vrie! Setién po sezóne končí, Messi odignoroval v zápase s Vigom trénera

BARCELONA - Poriadne dusno je v kabíne Barcelony. Hráči sú nespokojní s trénermi, Setién po sezóne končí
Zdroj: 35555
Zdieľajte:

Trápenie. Tak by sa dali jedným slovom charakterizovať posledné výkony FC Barcelona.

V poslednom vystúpení Katalánci len remizovali vo Vigu 2:2. Napriek tomu, že dvakrát v zápase viedli. V boji o titul strácajú na Real Madrid dva body.

Čo sa to deje?

V Barcelone to vrie, Setién asi skončí

Dôvodom je napätá atmosféra medzi hráčmi a realizačným tímom. A napätá atmosféra v kabíne celkovo. Pred pár dňami mal na tréningu konflikt Lionel Messi a Antoine Griezmann. Dôvod? Francúz vyčítal kapitánovi, že mu za celý zápas ani raz neprihral.

V januári zasadol na lavičku tréner Quique Setién. Podpísal dva a pol ročný kontrakt. No všetko nasvedčuje tomu, že skončí už po pol roku. Vedenie Barcelony je pripravené vyhodiť ho, píše Goal.com. Zachráni ho jedine zisk titulu v La Lige alebo Lige majstrov.

Hráčska sila v Barcelone je značná a Setién môže byť jedným z trénerov, ktorí na to doplatili. Zmätky v taktike a nešťastné výroky do médií vyčítajú hráči Kataláncov trénerovi, ktorý nahradil na lavičke Ernesta Valverda.

Hráči Barcelony sú tiež veľmi nešťastní z prílišnej praktickosti na tréningoch. Podobný dôvod stál za vzburou v kabíne Realu Madrid, ktorá napokon vyústila až do konca Rafu Beníteza na lavičke.

Prečítajte si aj

Čo ak nie je Messi najlepším hráčom La Ligy v tejto sezóne?

Lionel Messi ignoroval pokyny asistenta Sarabiu

Setién nikdy nebol prvou voľbou ako náhrada za Valverdeho. Xavi Hernandez a Ronald Koeman ale ponuku z Katalánska odmietli. Xavi priznal, že v januári dostal z Barcelony ponuku, no odmietol ju, nakoľko sa ešte necíti byť pripravený na túto výzvu. Čerstvo sa však vyjadril, že by rád v najbližšom čase prevzal trénerskú taktovku v Barcelone. Počká si však na vývoj situácie v klube a na prezidentské voľby.

Španielske médiá tvrdia, že po zápase s Vigom hráči Barcelony trénerov v šatni doslova "seřvali".

„Prichádzame o body, ktoré by sme v iných sezónach nestrácali. My hráči sme tu od toho, aby sme zo seba vydali všetko na ihrisku. Naši tréneri sú tu preto, aby analyzovali a vyriešili tieto situácie," hovoril dvojgólový strelec Luis Suárez pre Diario Sport.

Ako informuje Marca, hráči trénerom vyčítali, že desať minút pred koncom zápasu stiahol rozbehnutého dvojgólového Suáreza a poslal do hry Griezmanna. Pár minút pred koncom stiahol šikovného mladíka Riquiho Puiga a nahradil ho Arthurom Melom.

O tom, že medzi hráčmi a trénerským štábom to v Barcelone vrie, jasne svedčí aj moment zo zápasu s Celtou Vigo. Neobľúbený asistent Eder Sarabia niečo hráčom na trávniku vysvetľoval, no Lionel Messi ho absolútne ignoroval. Tréner Setién sa len s nevôľou na svoju najväčšiu hviezdu prizeral z pozadia.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: Diario Sport, Marca, Goal

Diskusia

Podobné články