Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Na Vigo nominoval 8 hráčov z akadémie! Setién: Ak pošlem do hry štyroch mladíkov a nevyhráme, vykopnú ma

BARCELONA - FC Barcelona zvádza dramatický boj o titul s Realom Madrid. Quique Setién nominoval na Vigo napriek tomu 8 mladíkov z akadémie
Zdroj: 35547
Zdieľajte:

Dramatickejšiu zápletku v boji o titul v španielskej La Lige sme si nemohli želať. Sedem kôl pred koncom majú Real Madrid a FC Barcelona na konte zhodne 68 bodov.

Každé zaváhanie vo zvyšku sezóny môže byť rozhodujúce. Napriek tomu tréner Kataláncov Quique Setién na nasledujúci súboj proti Celte Vigo nominoval osem hráčov z akadémie.

Najmä dvojica Riqui Puig a Ansu Fati, ktorá dostávala priestor v predošlých zápasoch, upútala výbornými výkonmi.

Setién upozorňuje na úskalie použitia mladíkov z akadémie

Setién zdôraznil, že používanie mladíkov je dôležité z dlhodobej perspektívy, no nemusí byť vhodné v prípade, že je potrebné dosiahnuť okamžitý úspech.

„To, že mladíci budú viac hrávať, nie je len v mojej kompetencii, mal by o tom rozhodnúť aj klub, keď bude plánovať sezónu," cituje slová trénera Barcelony portál ara.cat.

Prečítajte si aj

Cristiano Ronaldo a Messi bok po boku v jednom tíme? Možno sa tak čoskoro stane

„Ak podpíšu piatich hráčov, ktorí sú najlepší na svete na svojich pozíciách, je ťažké nájsť priestor pre chlapca z mládežníckeho tímu."

„Chceme vyhrať všetko, chceme byť na čele, ale tiež chceme, aby 17-ročný chlapec podával výkony ako niekto, kto vyhral majstrovstvá sveta."

„Teraz všetci hovoria o tom, že chcú vyhrať, no ak podstavím od začiatku štyroch chlapcov a nevyhráme, vykopnú ma," vysvetľoval Setién.

„A ak budeme podpisovať hráčov, ktorých každý chce a my ich získame, ľudia budú šťastní, ale mladíci nebudú mať miesto."

Okrem spomínanej dvojice Ansu Fati a Riqui Puig sú v Setiénovej nominácii na dnešný súboj s Vigom ďalší šiesti mladíci z akadémie: Inaki Pena, Alex Collado, Ronald Araujo, Dani Morer, Monchu a Jorge Cuenca.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: ara.cat

Diskusia

Podobné články