Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Weiss? Hráč, ktorý sa vymyká úrovni našej ligy, tvrdí tréner a jeho bývalý spoluhráč z MS 2010

BRATISLAVA - Vladimír Weiss sa vymyká úrovni našej ligy. Je o triedu lepší ako Moha a ak bude zdravý, odíde do zahraničia. Tvrdí jeho bývalý spoluhráč z MS 2010 a dnes asistent trénera v Ružomberku
Zdroj: 35452
Zdieľajte:

Vladimír Weiss sa po pôsobení v Katare a vyriešení zdravotných problémov pripojil k Slovanu a zdá sa, že bude klenotom slovenskej ligy.

Belasí po reštarte sezóny odohrali dva víťazné zápasy. V lige si doma poradili s Ružomberkom 1:0 a v úvodnom semifinále pohára taktiež doma zdolali Zlaté Moravce 4:1.

Weiss odohral dovedna v týchto dvoch zápasoch len 70 minút, napriek tomu spravil silný dojem. Práve on stál za zrodom gólovej akcie, ktorá rozhodla o víťazstve Slovana s Ružomberkom.

Hráč, ktorý sa vymyká úrovni našej ligy

Jeho bývalý spoluhráč z reprezentácie (hrali spoločne napr. na MS 2010) a dnes asistent trénera v Ružomberku Marek Sapara nešetril na adresu Weissa slovami chvály.

„Od prvého momentu vidieť, že je to niečo úplne iné. Hráč, ktorý sa vymyká úrovni našej ligy. Má nesmiernu kvalitu. Keď bude zdravý a stopercentne fyzicky pripravený – čo dnes ešte úplne nie je – bude v ťažkých zápasoch výrazne pomáhať svojmu tímu. Dúfajme, že Slovan sa opäť predstaví na medzinárodnej scéne a tam môže byť jeho prínos absolútne kľúčový," uviedol Sapara pre šport.sk.

Prečítajte si aj

Weiss po rokoch: Odišiel som priskoro! Skutočný dôvod nečakaného odchodu do Kataru

O triedu lepší ako Moha

Slovan spoliehal doteraz na typologicky podobného hráča v ofenzíve - Maročana Mohu, ktorý má tiež v obľube dribling, rád má loptu na nohe, nebojí sa prevziať zodpovednosť a potiahnuť akciu tímu. No podľa Saparu je Weiss o triedu lepší.

„Moha je fantastický futbalista, ale Vlado je o triedu lepší. Keď bude zdravý, bude obranám súpera robiť ešte väčší vietor. Obaja sú vynikajúci v hre jeden na jedného, zdobí ich myšlienka, no Vlado ju už má v hlave predtým, ako k nemu smeruje lopta. Moha si väčšinou počká na prihrávku, spracuje loptu, zdvihne hlavu a zoberie to na seba. Následne sa pustí do individuálneho súboja, ktorý takmer vždy vyzerá z jeho strany rovnako. Málokedy odovzdá loptu z prvej. U Vlada je to časté. Vďaka svojej myšlienke ma širšiu paletu riešení. Už keď k nemu smeruje lopta, vie, čo chce urobiť. Neopakuje sa.”

Odrazový mostík do zahraničia?

Vladimír Weiss ml. má tridsať a bude zaujímavé sledovať, či zostane v našej lige a prišiel do Slovana ukončiť kariéru, alebo reštartuje kariéru a výbornými výkonmi sa predá opäť do zahraničia.

„Vlado môže naozaj rozhodovať ťažké zápasy v prospech Slovana, ale dokedy? Mne to až nesedí. Stále je to Vlado Weiss, ktorý má neskutočnú kvalitu a pokiaľ bude zdravý, neviem-neviem, či dlhodobo vydrží v našej lige. Je vo veku, keď môže ešte nájsť nové výzvy v zahraničí. Nepoznám ale jeho myšlienkové pochody a detailne ani jeho zdravotný stav. Pokiaľ vydrží celý rok byť zdravý, bude zaujímavé sledovať, ako sa rozhodne na budúce leto."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: šport.sk

Diskusia

Podobné články