Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Weiss po rokoch: Odišiel som priskoro! Skutočný dôvod nečakaného odchodu do Kataru

BRATISLAVA - Vladimír Weiss ml. pred rokmi mnohých šokoval prestupom do Kataru. Teraz prezradil skutočný dôvod, ktorý ho k tomu viedol
Zdroj: 25495
Zdieľajte:

Vladimír Weiss ml. mal v Európe naštartované na parádnu kariéru. Pôsobil v Manchester City, Glasgow Rangers, Espanyol Barcelona či Olympiakos Pireus. Vo veku 24 rokov namiesto napredovania v Európe prestúpil šokujúco do Kataru. Do ligy, kam chodia futbalové hviezdy na futbalovom "dôchodku" naplniť kasičku pred koncom kariéry.

Weiss odchod do Kataru neľutuje

Weiss sa rozhodol vrátiť po pôsobení v Katare na Slovensko. Dohodol sa na spolupráci so Slovanom Bratislava. Pre grécky portál sport24.gr priznal, že do Kataru odišiel priskoro, no neľutuje.

„Áno, bol som v Katare šesť rokov. Šesť úžasných rokov. Moja rodina tam bola šťastná, ale nastal čas vrátiť sa. Môžem povedať, že vôbec neľutujem, že som tam bol.”

V Olympiakose necítil dôveru trénera

Do Kataru zamieril z Olympiakosu, kde zotrval len pol roka. Dôvodom predčasného konca boli naštrbené vzťahy s trénerom Míchelom. Weiss priznal, že ich vzťah nebol ideálny a necítil od kouča potrebnú dôveru.

„Chcel som hrať vo všetkých zápasoch. S trénerom Míchelom sme v tom čase mali vrcholy i pády. Bol som ešte mladý a možno som potreboval viac dôvery, než som cítil, že mám. Akoby mi neveril na 100 percent,” vrátil sa Weiss v spomienkach do minulosti.

Prečítajte si aj

Turecká legenda hospitalizovaná s koronavírusom! Príznaky sa vyvíjali veľmi rýchlo, stále sme v šoku, tvrdí jeho žena

„Keď sa tímu nedarilo, tak som bol prvý, koho vystriedal po 45 minútach zápasu. A potom sa v dvoch alebo v troch zápasoch za sebou stalo, že som nebol v základnej zostave," dodal.

Bolo priskoro na odchod do Kataru

Napätie vo vzťahu k trénerovi urýchlilo jeho rozhodnutie odísť nečakane do Kataru. Z exotickej krajiny navyše prišla veľmi lákavá ponuka, čo slovenský hráč vôbec netají.

„Následne prišla ponuka z Kataru, ktorá bola veľmi dobrá nielen pre mňa, ale aj pre Olympiakos. Bolo príliš skoro na to, aby som opustil Grécko a celú Európu a odišiel hrať do Kataru. Tam chodia hráči až po tridsiatke, ale môžem povedať, že takéto ponuky neprichádzajú počas kariéry dvakrát. Rozhodol som sa prijať ju a neľutujem to," opisoval Weiss dôvody svojho rozhodnutia odísť z Grécka do Kataru.

Weiss priznal, že pokiaľ by v Katare neprijali jeho podmienky, zostal by v Olympiakose a bojoval by o dôveru trénera Míchela a čo najlepšiu pozíciu v tíme.

„Mohol som pokračovať v Európe. Keď prišla ponuka z Kataru, tak som povedal svojmu manažérovi Minovi Raiolovi, aby sa pozrel na niektoré veci. Okrem iného samozrejme i na plat. Aj môjmu otcovi som povedal, že ak nepríjmu moje podmienky, tak ostanem a zabojujem o čo najlepšiu pozíciu. Akceptovali však všetky moje podmienky. Takže som odišiel. Ale opäť hovorím, že som to nikdy neoľutoval, pretože za celý svoj život som zo žiadneho dôvodu nikdy nič neľutoval," uzavrel Weiss.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: sport24.gr

Diskusia

Podobné články