Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Do hry o Achrafa Hakimiho vstupuje ďalší veľkoklub! TENTO plat sa bude len ťažko dať odmietnuť

DORTMUND - Achraf Hakimi sa stal prestupovou prioritou európskeho veľkoklubu. Ponuka kráľovského platu sa bude dať len ťažko odmietnuť.
Zdroj: 35427
Zdieľajte:

Bayern Mníchov je ďalším vážnym záujemcom o služby Achrafa Hakimiho - hráča Realu Madrid, ktorý je v súčasnosti na hosťovaní v Dortmunde. Informuje o tom španielsky AS.

6-7 miliónov ročne veľkým lákadlom

Podľa tohto zdroja sa Hakimi stal prestupovou prioritou Bavorov, ktorí sú ochotní vynaložiť veľké finančné prostriedky na jeho prestup aj plat - len aby si dokázali poistiť jeho služby.

Achraf Hakimi sa dozvedel o záujme z Mníchova a je naklonený prestupu do Bavorska z dvoch dôvodov. Tým prvým je plat vo výške šiestich či siedmich miliónov eur po zdanení, ktorý by bol podstatne vyšší, ako jeho doterajší príjem. A po druhé, umožnilo by mu to zostať v nemeckej Bundeslige, v ktorej sa výborne aklimatizoval a zažíva v nej najlepšie roky svojej doterajšej kariéry.

Carvajal bráni návratu do Madridu

Výkony 21-ročného obrancu na hosťovaní v Dortmunde neunikli pozornosti trénerovi Zinedinovi Zidanovi, ktorý si želá návrat Hakimiho na štadión Santiaga Bernabeua. No už menej je tejto možnosti naklonený samotný hráč. Dani Carvajal je totiž prvou voľbou na Hakimiho poste a ten nemá záujem robiť mu náhradníka.

V Madride ale chápu postoju hráča, ktorý si v Bundeslige spravil skvelé meno. Je pochopiteľné, že si chce udržať miesto v základnej zostave. Manažment "bieleho baletu" ho ale v žiadnom prípade nechce pustiť za lacný peniaz, aj napriek koronavírusovej kríze, ktorá určite zníži doterajšie prestupové čiastky.

Prečítajte si aj

Zázračné dieťa Liverpoolu lákal Real, ponúkli mu stretnutie s Ramosom: Nie, ďakujem, nemám ho rád!

60 miliónov eur za prestup?

Vzhľadom k tomu, že Achraf Hakimi je mladý hráč s platnou zmluvou ešte na tri roky, Real Madrid by sa uspokojil s čiastkou na úrovni 60 miliónov eur. Špecializovaná stránka Transfermarkt uvádza aktuálnu Hakimiho hodnotu vo výške 54 miliónov eur.

Bayern však nie je jediným záujemcom o Hakimiho služby. O marockého reprezentanta sa zaujímajú tiež Manchester United a Inter Miláno, ktorí by boli schopní vyrovnať spomínanú čiastku. Aj napriek tomu sú Bavori vo vedení v boji o jeho služby.

V Bayerne aj miesto v základnej zostave

Hakimi vždy sníval o tom, že sa presadí v Reale Madrid, no zotrvanie Carvajala na Bernabeu a fakt, že je prvou voľbou Zidana + výborná aklimatizácia v Nemecku budú pri rozhodovaní Maročana hrať zásadnú rolu. Ba čo viac, Bayern ponúka Achrafovi Hakimimu miesto v základnej jedenástke. Francúz Benjamin Pavard je v súčasnosti No. 1 v Bayerne na Hakimiho pozícii, no v Allianz Aréne veria, že Hakimi je schopný priniesť väčšiu kvalitu, čo sa týka ofenzívy.

Dortmund stále túži po tom, aby Hakimi zostal. Napriek záujmu Bayernu, Interu či Manchesteru Utd. stále zostáva v hre o Hakimiho služby aj jeho súčasný klub - Borussia Dortmund, aj keď mnohé naznačuje, že táto možnosť je len okrajová.

Športový riaditeľ klubu Michael Zorc niekoľkokrát predstaviteľom Realu Madrid ozrejmil, že by bol rád, keby Hakimi zostal, no Dortmund nebude schopný konkurovať finančnej sile konkurenčného Bayernu. Jediným riešením, ktoré z pohľadu Borussie prichádza do úvahy je predĺženie hosťovania. To sa však príliš nepozdáva samotnému hráčovi, ktorý by rád už niekde zapustil korene natrvalo.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: AS

Diskusia

Podobné články