Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Škandál v zápase Plzne! Chce sa mi zvracať, reaguje hráč. Frustrovaný Guľa nechápe, ako je to v dnešnej dobe možné

OLOMOUC - Škandál v Česku! Ako je toto v dnešnej dobe a na poloprázdnom štadióne vôbec možné, nechápavo krúti hlavou tréner Adrián Guľa.
Zdroj: 35420
Zdieľajte:

Zápas českej ligy medzi Olomoucom a Plzňou, ktorý vyhrali hostia 1:0, poznamenal nechutný incident.

V úvodnej časti zápasu sa v rohu ihriska pri sektore domácich vlajkonosičov útočník tmavej pleti Jean-David Beauguel snažil kľučkou dostať cez Látala so Štěrbou. Nepodarilo sa mu to, ale dokázal získať aspoň rohový kop. Z kotla Olomouca zaznelo rasistické hučanie na jeho osobu.

Guľa nechápe, ako je to v dnešnej dobe možné

Po zápase na nechutný rasistický incident reagoval slovenský tréner Adrián Guľa.

„Incident som samozrejme zaznamenal, Bogyho to veľmi rozrušilo, na jeho výkonu sa to podpísalo. Nečakali sme, že v dnešnej dobe sa niečo takéto môže na štadióne prihodiť. Obzvlášť na poloprázdnom štadióne... Stojíme za hráčom, vyjadrujeme mu absolútnu podporu," cituje slová sklamaného slovenského trénera portál isport.cz.

Protirasistická téma pritom silno rezonuje v posledných dňoch po tom, čo bol v Amerike pri bruálnom policajnom zásahu zavraždený občan tmavej pleti George Floyd. Zasahujúci policajt mu kľačal kolenom na krku deväť minút. A to aj napriek tomu, že sa zatýkaný sťažoval, že nemôže dýchať a bol už dávno spútaný. V zámorí sa po tomto incidente strhla masívna vlna protestov.

Prečítajte si aj

Obrovská pocta! Guľu prirovnávajú ku Guardiolovi, pod jeho vedením hrá Plzeň ako vo FIFE

Chce sa mi zvracať, reaguje Beauguel

Samotný Beauguel netajil veľké rozčarovanie a po zápase reagoval na sociálnej sieti Twitter.

„Hrám futbal, aby som rozdával radosť ľuďom, ktorí chodia na zápasy. Aby som rozdával radosť deťom, ktoré snívajú, že sa raz stanú profesionálnymi futbalistami. A toto je to, čo uvidia v budúcnosti na štadiónoch? Chce sa mi zvracať," uviedol Beauguel.

„Rád by som vedel, kedy futbalová federácia v Česku začne udeľovať tvrdé tresty za rasistické pokriky. Kedy? Ako je možné, že nikto nič nerobí, keď pár hlúpych fanúšikov priamo na štadióne napodobňuje opice?," dodáva rodák z francúzskeho Strasbourgu.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: futbalovysvet.sk, isport.cz

Diskusia

Podobné články