Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Odpísaný? Guľa má prvú "čiernu ovcu" v košiari, verejne kritizoval reprezentanta, v Česku píšu o kríze vzťahu

PLZEŇ - Tréner Adrián Guľa to nezvykne robiť. No prvýkrát od príchodu do Plzne otvorene kritizoval konkrétneho hráča, navyše reprezentanta.
Zdroj: 35372
Zdieľajte:

Adrián Guľa si získava v Česku veľký rešpekt. Od jeho príchodu Plzeň len vyhrávala. Až do víkendového šlágru, v ktorom s vedúcou Slaviou remizovala 0:0.

Prvá "čierna ovca" v Guľovom košiari?

Čerstvo zvolený najlepší tréner mesiaca v českej lige nešetril po stretnutí kritikou Jana Kopica. Český reprezentant mal pod predošlým trénerom Pavlom Vrbom miesto v základnej zostave isté. Od príchodu Guľu sa ale veci prudko zmenili.

„Našou devízou má byť široký káder, čo sa dnes nepotvrdilo. Honza Kopic nenaskočil dobre, pritom je to hráč, ktorý má do zápasu priniesť úplne inú pridanú hodnotu. Nebolo to podľa našich predstáv," hromžil po stretnutí Guľa.

Prečítajte si aj

Obrovská pocta! Guľu prirovnávajú ku Guardiolovi, pod jeho vedením hrá Plzeň ako vo FIFE

Prvýkrát počas polročného pôsobenia v Plzni otvorene niektorého hráča kritizoval. Mal však na to pádny dôvod.

Kopic z pozície striedajúceho "žolíka" odohral 25 minút. Ani raz nevystrelil. Zo šiestich prihrávok boli úspešné len tri. Absolvoval deväť súbojov, šesť z nich prehral. Trikrát stratil loptu. Po jednej strate lopty v strede ihriska Slavia predviedla raketovú kontru, ktorá takmer skončila gólom.

Guľa po mne trochu viac šliape

Guľa od začiatku pôsobenia v Plzni požaduje od Kopica viac. Žiada od neho väčšiu pracovitosť, dôslednosť pri plnení povinností na oboch stranách ihriska a tiež väčšiu koncentráciu.

Po marcovom pohárovom zápase s Mladou Boleslav to potvrdil samotný reprezentant. „Pán Guľa po mne trochu viac šliape, hlavne kvôli prepínaniu. Viem, v čom mám slabiny, musím obmedziť aj to moje rozhadzovanie rukami. To chce na mne odstrániť. Uvidíme, ako sa mu to podarí."

Pritom Guľa dáva Kopicovi priestor prejaviť sa a zlepšovať sa. Z ôsmich ligových zápasov ho do hry poslal sedemkrát - z toho štyrikrát v základnej zostave. No český reprezentant kvalitou slovenského Guardiolu zatiaľ nedokázal presvedčiť a v ich vzťahu to začína škrípať. V Česku píšu o kríze ich vzťahu.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: isport.cz

Diskusia

Podobné články