Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Pochettino: S týmto mojím tímom sme zmenili anglický futbal!

LONDÝN - Mauricio Pochettino je presvedčený o tom, že s týmto tímom zmenil anglický futbal
Zdroj: 27269
Zdieľajte:

Transformácia Southamptonu pod taktovkou trénera Mauricia Pochettina znamenala zlom v anglickej Premier League, je presvedčený argentínsky kouč.

Pochettino verí, že v Southamptone zmenil anglický futbal

Pochettino verí, že žiadny iný tím nemal taký vplyv na anglický futbal, ako Southampton, ktorý viedol sezónu a pol od januára 2013. Podľa svojho presvedčenia práve on nastavil trend väčšej dôvery mladým hráčom.

„Futbal v Anglicku sa zmenil s tímom Southamptonu zo sezóny 2013-14, nie je tu iný tím, ktorý mal tak obrovský vplyv v zmene nastavenia myslenia," Pochettino uviedol pre Guillema Balagueho v Talking Football Show na La Liga TV.

„Prišli sme do klubu s prezidentom Nicolom Cortesom, ktorý nám dal, čo sme potrebovali na to, aby sme vytvorili niečo unikátne v anglickom futbale. Naša schopnosť adaptovať sa na absolútne rozdielny vývoj bola úžasná."

„Našli sme skupinu hráčov, ktorá sa chcela učiť zo skúseností, ktoré sme priniesli zo španielskeho futbalu a s kvalitami na to hrať odlišný štýl futbalu, na ktorý boli všetci v Anglicku zvyknutí. Mladí hráči sa začali presadzovať a ľudia začali dôverovať mladým hráčom, rovnako aj v anglickej reprezentácii," dodal Pochettino.

Prečítajte si aj

Zázračné dieťa Liverpoolu lákal Real, ponúkli mu stretnutie s Ramosom: Nie, ďakujem, nemám ho rád!

Pochettino priviedol svoj tím k výhram nad Manchester City, Liverpool aj Chelsea a pomohol Southamptonu k záchrane. V nasledujúcej sezóne ho priviedol na ôsme miesto.

Luke Shaw a Jay Rodriguez spravili prelom v Anglicku, spoločne s trojicou reprezentantov Adam Lallana, Rickie Lambert a Nathaniel Clyne.

Transformačný účinok aj v Espanyole

Pochettino verí, že podobný transformačný účinok priniesol aj do Espanyolu Barcelona.

„V Espanyole sme boli prvý trénerský tím, ktorý začal učiť cvičenia na vyvezenie lopty zo zadu. Sú tu fakty. Stačí si pozrieť nejaký zápas okolo rokov 2010 a 2011, lopta sa rozohráva od brány. Predtým bola vždy odkopnutá."

„Začali sme s tým, mnoho ľudí z toho bolo prekvapených. Všetci hovorili o Barcelone, Madride, Miláne. Nie, nie, bol to Espanyol s Ernestom Galanom, Jordim Amatom, Raulom Rodriguezom, Davidom Lopezom, Didacom Vilom, Victorom Ruizom, Raulom Baenom, Juanom Forlinom, Javi Marquezom. Mnoho z týchto hráčov vyrástlo s týmto štýlom hry a filozofiou odlišnou od toho, ako sa hrá dnes moderný futbal."

Pochettino priviedol vlani Tottenham prekvapujúco do finále Ligy majstrov. V novembri 2019 skončil na lavičke "kohútov". Nahradil ho José Mourinho. Odvtedy je argentínsky kouč bez práce. Hovorí sa o tom, že by mohol zasadnúť na lavičku Newcastle Utd., ktorý by mal kúpiť nový investor napojený na saudskoarabskú kráľovskú rodinu.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Talking Football Show

Diskusia

Podobné články