Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Ročný obrat 600 miliónov libier a nedokážu kúpiť hráčov, ktorých chcete! Van Gaal "zabil" nákupnú stratégiu ManUtd

AMSTERDAM - Klub s ročným obratom 600 mega a nedokázali mi priviesť ani jednu posilu, čo som chcel. Krúti Louis Van Gaal nechápavo hlavou nad pôsobením v Manchesteri United.
Zdroj: 5431
Zdieľajte:

Tréner Louis Van Gaal strávil na Old Trafforde dve sezóny v období 2014-16 a tvrdí, že manažment Manchester United mu nedokázal priviesť ani jedinú posilu, o ktorú žiadal.

Van Gaal sa pripojil k "červeným diablom" v lete 2014 po tom, ako Manchesteru United nevyšiel experiment s Davidom Moyesom. Po Van Gaalovi sa na lavičku United dostal José Mourinho.

Pod Van Gaalom United vyhrali FA Cup, no mnohých fanúšikov frustroval štýl futbalu, ktorý pod jeho taktovkou Manchester predvádzal.

Van Gaal sa však bráni, že požadované výsledky sa nedostavili len jeho vinou. Preberal prestarnutý tím, do kabíny chcel priviesť čerstvý vánok, no manažment klubu mu to neumožnil.

V Manchesteri chcel omladiť tím

Van Gaal prehovoril pre Voetbal International o svojej frustrácii z nákupnej stratégie United.

„Manchester United nemal kvality, aby sa stal šampiónom a mal zostarnutý výber s desiatimi hráčmi nad 30 a piatimi nad 35 rokov," spomínal na vtedajšiu situáciu na Old Trafforde.

Prečítajte si aj

Manchester United Škriniara nepotrebuje. Radšej 60 mega investovať inde!

„Tak som im povedal, že sa chystám tím omladiť a ktorí hráči by mali prísť. Nedostal som ani jedného z nich. Neočakával som to v najbohatšom klube sveta."

„Obrat vo výške 600 miliónov libier ročne a nedokážu kúpiť hráčov, ktorých potrebujete. Samozrejme, predávajúci klub tiež rozmýšľa: Ak ste taký bohatí, mali by ste za hráča zaplatiť najvyššiu predstaviteľnú sumu. To sa stalo s transfermi."

„Potom musíte pracovať s číslami sedem či osem na vašom zozname. Za ktorých platíte priveľa peňazí a za čo je potom tréner posudzovaný a odsudzovaný."

Van Gaal pripustil návrat do ManUtd

Napriek tomu, že výsledky na Old Trafforde ani prístup vedenia klubu nebol taký, aký Van Gaal očakával, nie je na Manchester United zatrpknutý. Vedel by si predstaviť návrat.

„Som optimista. Ak chcete zabuchnúť dvere, musíte ma sklamať viackrát. Každý odo mňa dostane druhú šancu. Napriek týmto sklamaniam Manchester United dokázal vyhrať FA Cup. Manchester United bol skutočne najväčším úspechom mojej kariéry," dodal bývalý tréner FC Barcelona či FC Bayern Mníchov.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Voetbal International

Diskusia

Podobné články