Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Trpké spomienky holandskej legendy: Van Gaal ho krutým spôsobom vyprášil z Manchestru United

ROTTERDAM - Jedna z najväčších hviezd holandskej histórie Robin van Persie (36) sa po rokoch odhodlal zaspomínať si na krutý koniec v Manchestri, za ktorým stál nemilosrdný kouč Louis van Gaal (68).
Zdroj: 34962
Zdieľajte:

TOP kanonier Premier League

Van Persie v bohatej kariére zažiaril v drese londýnskeho Arsenalu a tiež Manchestru United a vypracoval sa na jednu z najväčších hviezd celej Premier League. Po ôsmich famóznych rokoch sklamal Holanďan odchodom do Manchestru United milovaných fanúšikov Arsenalu, ktorí sa cítili podvedení. Van Persie to vtedy okomentoval slovami, že išlo o rozpad manželstva. V Manchestri v tom čase vládol legendárny Alex Ferguson, ktorý vo svojej poslednej sezóne doviedol United k ligovému titulu a holandský snajper k tomu dopomohol ako najlepší strelec Premier League.

Prečítajte si aj

Na smrteľnej posteli podpisoval závet, dnes je TOP obrancom sveta: Mohol byť so mnou koniec

Pád a nemilosrdný Louis van Gaal

Potom sa ale spustila lavína nepríjemných vecí, ktoré poznačili kariéru holandského kanoniera. Van Persieho začali obmedzovať rozličné zranenia, ktoré vyústili do poklesu hernej formy. V tom čase sa už ku kormidlu dostal neúprosný van Gaal, ktorý ani s krajanom nemal najmenšie zľutovanie a prakticky ho z Old Traffordu vyprášil.

"Tréner Gaal mi vtedy povedal: Ok Robin, naše cesty sa rozdelili. Ja som tréner, ty si hráč, musíš odísť, tvoj čas vypršal," opísal útočník svoj vtedajší pohovor s nekompromisným krajanom. "Keď som oponoval, že mám ale ešte rok platnú zmluvu, chladnokrvne odpovedal, že jeho to nezaujíma," dodáva spomínajúca holandská legenda.

Prečítajte si aj

Škrtel nočnou morou pre exreprezentačného kanoniera Anglicka: Najhorší obranca, proti ktorému som nastúpil!

Snažil sa zabojovať, ale neustál to

Van Persie sa nevzdal a snažil sa o návrat do elitného tímu na Old Trafforde zabojovať. Van Gaal bol ale proti a krajanovi hádzal polienka pod nohy: "Na tréningu som sa nemohol zúčastniť hry 11 na 11, namiesto toho mi tréner hodil loptu, nech si idem kopať niekam sám."

Po krušnej sezóne musel holandský snajper Manchester opustiť a v roku 2015 sa presunul do istanbulského Fenerbahce, ktoré prejavilo o jeho služby záujem a získalo ho z United za 15 miliónov libier.

Prečítajte si aj

Ronaldo ho už za polčas roztrhal na kusy: Elitný reprezentačný obranca potreboval kyslíkovú bombu!

Zložitý koniec v Anglicku a ukončenie kariéry

Aj napriek tomu Holanďan musel opustiť Old Trafford a zamieriť do istanbulského Fenerbahce. Za všetkým podľa slov holandskej legendy bol jeho krajan a vtedajší tréner United Louis van Gaal s nemilosrdným prístupom.

"Bolo to zložité, 11 rokov sme žili s rodinou v Anglicku, deti tu chodili do školy, mali tú kamarátov. V Anglicku sa nám páčilo, ale aj napriek moji snahu som si uvedomil, že môj čas v United naozaj vypršal," dodal v emotívnej výpovedi v britskom rozhlasovom podcaste van Persie, ktorý hráčsku kariéru ukončil vlani v drese domovského Feyenoordu Rotterdam.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články