Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Interný dokument Barcelony sa dostal na verejnosť! Chce kupovať starších hráčov a TOTO je dôvod

BARCELONA - Na verejnosť sa dostal interný klubový dokument Barcelony, ktorý prezrádza zaujímavé detaily z nákupnej taktiky Kataláncov, po ktorých je jasné, prečo chce Pjaniča.
Zdroj: 34562
Zdieľajte:

Mnohí fanúšikovia nechápali snahu manažmentu FC Barcelona angažovať Miralema Pjaniča. Ešte viac nepochopiteľné sa im zdalo, že Katalánci chcú výmenou za neho poslať Brazílčana Arthura, ktorý má 23 rokov a najlepšie futbalové obdobie stále pred sebou. Pričom Pjanič je tridsiatnik.

Vyváženosť skúsenejších hráčov a mladíkov kľúčom k úspechu

Na verejnosť unikli interné klubové dokumenty Barcelony, ktoré boli vypracované v januári 2020. Je v nich rozpracovaná stratégia nákupu nových posíl. Kľúčovým zámerom je angažovať aj starších hráčov, nielen mladíkov, aby bol v tíme dobrý balans.

„Musíme brať do úvahy požiadavky na špecifické pozície. Nemali by sme prijímať do tímu iba mladých hráčov. Pozície, na ktorých je potrebná dobrá znalosť hry, by mali byť obsadené staršími futbalistami a mladých hráčov je potrebné dosadiť na pozície, ktoré vyžadujú vysoký fyzický výkon. Navyše, skúsenejší hráči potrebujú kratší čas na adaptáciu sa do nového tímu a skôr sa dostanú do vrcholnej formy,” píše sa v uniknutej správe z Barcelony, ktorú zverejnil španielsky denník AS.

V dokumente je angažovanie starších a skúsenejších hráčov podložené aj dátami.

Prečítajte si aj

Barcelona si už našla náhradu za Semeda, je z Juventusu

„Pri hráčoch nad 30 rokov je percento úspešnosti prihrávok o 3-5% vyššie oproti hráčom vo vekovej kategórii 16 - 29 rokov. (...) navyše synchronizácia starších hráčov v zápase (koordinácia pohybov počas hry) je lepšia, než u mladých hráčov.”

V dokumente je uvedené, že najlepším receptom na úspech je vyváženosť starších a mladších hráčov v tíme. Pravdepodobne preto sa snaží Barcelona angažovať 22-ročného mladíka Lautara Martineza z Interu Miláno do útoku. V ofenzíve má totiž veteránov s dostatkom skúseností Luisa Suáreza (33) či Lionela Messiho (32).

Zdieľajte:
Zdroj informácií: AS

Diskusia

Podobné články