Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

5 TOP momentov Der Klassiker: Famózny gól, spiaci VAR, zranenie hviezdy či z neznámeho Hansiho trénerský Boh

DORTMUND - 5 TOP momentov, ktoré priniesol šláger medzi Dortmundom a Bayernom a tiež 3 veľké straty Dortmundu. Klassiker aj s kontroverzným podtónom.
Zdroj: 35286
Zdieľajte:

Der Klassiker aj za zatvorenými dverami priniesol množstvo vzrušujúcich okamihov. 5 TOP momentov, ktoré šláger nemeckej Bundesligy medzi Dortmundom a Bayernom vrátane 3 veľkých strát Dortmundu, ktorý prišiel o Haalanda, penaltu a pravdepodobne aj o titul.

1. Nádherný gól Kimmicha

Joshua Kimmich rozhodol o výhre Bayernu 1:0 v šlágri na pôde Dortmundu gólovou lahôdkou, keď tesne za hranicou šestnástky zľahka podkopol loptu a tá nádherným oblúkom doplachtila až do brány.

2. Flick vyrovnal rekord Guardiolu

Neznámy Hansi sa stáva trénerským hrdinom. Po tom, ako vystriedal na lavičke Bavorov Nika Kovača, tím pod jeho vedením vyhral 15 z 18 bundesligových zápasov. Famóznym štartom na lavičke Bayernu Hansi Flick vyrovnal klubový rekord, ktorý utvoril Pep Guardiola.

3. Zranenie Haalanda

Dortmund prišiel o najväčšiu hviezdu. Erling Haaland sa zranil a v 72. minúte musel vystriedať. Nórsky útočník strieľal góly ako na bežiacom páse, záujem o jeho služby z popredných európskych tímov je obrovský. Frustrácia Haalanda bola obrovská - z piatich striel mu tri hráči Bavorov zblokovali, jednu odkopli z bránkovej čiary a jedna mierila vedľa. A k tomu ešte aj zranenie.

Prečítajte si aj

5 rekordov Bundesligy, ktoré nepatria Bayernu Mníchov

4. Neuznaná penalta po ruke Boatenga

Spiaci VAR? Po jednej z Haalandových striel bola zjavne zasiahnutá ruka Boatenga v šestnástke. Kopal sa roh, v zápale hry si to nikto evidentne nevšimol. Otázka však je, kde mali oči ľudia obsluhujúci VAR. Kľúčový moment v tak dôležitom stretnutí.

5. Rozhodnutá bitka o titul

Dortmund prišiel nielen o hviezdneho Haalanda, penaltu, ale s najväčšou pravdepodobnosťou aj o titul. Šesť kôl pred koncom bundesligovej sezóny na vedúci Bayern stráca už sedem bodov a zdá sa, že je rozhodnuté.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články