Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

5 rekordov Bundesligy, ktoré nepatria Bayernu Mníchov

BRATISLAVA - Aj keď je absolútnym suverénom histórie nemeckej ligy, nie každý rekordný zápis v nej patrí bavorskému klubu.
Zdroj: 27915
Zdieľajte:

Najväčší počet gólov v prvej polovici sezóny - Hamburg

Nie je prekvapením, že Bayern drží rekord najgólovejšieho mužstva celej sezóny. V ročníku 1971/72 nastrieľal impozantných 101 gólov. Ak sa však pozrieme len na prvú časť sezóny, rekord patrí Hamburgu. V sezóne 1981/82 mali na konte po 17 zápasoch rovných 50 gólov. Skvelú formu si udržali aj následne, nakoniec skončili na čísle 95. Legendárny útočník Horst Hrubesch ich dal sám dvadsaťsedem.

Prečítajte si aj

4 hviezdy Manchesteru City na odchode: Kam by mohli zamieriť?

Najrýchlejší titul po postupe z druhej ligy - 1. FC Kaiserslautern

Ako najúspešnejší tím v Bundeslige, je prekvapujúce zistiť, že Bayern nepatrí medzi zakladajúcich členov. Do najvyššej súťaže sa zapojil až od sezóny 1965/66 a trvalo ďalšie štyri, než získali prvý titul.

Kaiserslautern na konci sezóny 1995/96 vypadol z najvyššej Bundesligy. Nasledujúci ročník ovládol a s desaťbodovým náskokom sa vrátil medzi elitu. Hneď v prvom zápase po návrate porazil Bayern a celkovo vyhral 19 z 34 zápasov, prehral iba štyri. Die Roten Teufel sa stali prvým klubom, ktorý vyhral najvyššiu nemeckú súťaž v pozícii nováčika.

Prečítajte si aj

Cassilasov odkaz: Bol to omyl, prepáčte

Najmenší počet gólov inkasovaných na domácom ihrisku - Werder Brémy

Väčšina gólových rekordov samozrejme patrí Bayernu, v ročníku 2015/16 inkasovali najmenej gólov v ligovej histórii - 17. Tri roky predtým dostali v zápasoch vonku len sedem gólov, čo je ďalší rekord.

Avšak, najmenší počet gólov na svojom štadióne videli diváci na Weserstadione. V sezóne 1992/93 inkasoval Werder Brémy pred vlastným publikom iba päť gólov. To viedlo, samozrejme, k zisku titulu. A skvelá domáca obrana bola jedným z hlavných kľúčov tohto úspechu.

Najvyššie víťazstvo - Borussia Mönchengladbach

Najvýraznejšie víťazstvo patrí futbalistom Mönchengladbachu, ktorí v záverečnom kole sezóny 1977/78 porazili Borussiu Dortmund vysoko 12:0. Jeden z historických zápasov, na ktorom tkvie škvrna kontroverznosti, rozhodoval o majstrovskom titule.

Gladbach išiel do posledného zápasu s rovnakým počtom bodov ako Kolín, ten ale mal o desať gólov lepší rozdiel skóre. Die Fohlen tak museli zvíťaziť dvojciferne, čo sa im aj nakoniec podarilo. Kolín ale porazil St. Pauli 5:0 a získal titul s lepším gólovým rozdielom o tri presné zásahy.

Najvyššia priemerná domáca návštevnosť v sezóne - Borussia Dortmund

Tento rekord patrí najväčšiemu rivalovi Bayernu. Die Schwarzgelben hrávajú domáce zápasy na Westfalenstadione (známy ako Signal Iduna Park) s kapacitou 81,365 divákov. Ide o najväčší štadión v Nemecku. Mať však veľký štadión nie je tou zaujímavou časťou rekordu.

V sezóne 2015/16 mal Dortmund priemernú domácu návštevnosť 81,178 divákov! To znamená, že v priemere bolo prázdnych menej než 200 sedadiel. Pokiaľ Bayern nenájde cestu ako zvýšiť kapacitu svojho štadióna, rekord neprekoná. Allianz Arena má 75,000 sedadiel.

ANKETA: Ktorý rekord získa Bayern Mníchov ako prvý?

  • Najväčší počet gólov v prvej polovici sezóny

    53%

  • Najrýchlejší titul po postupe z druhej ligy

    6%

  • Najmenej inkasovaných gólov na domácom ihrisku

    19%

  • Najvyššie víťazstvo

    9%

  • Najvyššia priemerná domáca návštevnosť

    13%

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články