Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

V Nemecku sa pomaly rysuje majster: Papieroví diváci s nemalou cenou lístka

BERLÍN - Futbalisti Bayernu Mníchov si udržali štvorbodový náskok na čele najvyššej nemeckej súťaže. V sobotnom domácom stretnutí 27. kola zvíťazili nad Eintrachtom Frankfurt vysoko 5:2. Hosťujúci Martin Hinteregger si pripísal oba presné zásahy zdolaného tímu, ale aj vlastný gól, ktorým stanovil konečné skóre.
Zdroj: 35265
Zdieľajte:

Úvodný gól obhajcu titulu vsietil v 17. minúte Leon Goretzka. "Sme radi, že môžeme opäť hrať súťažné zápasy. Musíme sa zamerať na štandardné situácie, príliš z nich inkasujeme a to nie je dobré. Nebojíme sa však utorňajšieho duelu s Dortmundom," povedal Goretzka podľa agentúry DPA.

Na druhej pozícii figuruje Borussia Dortmund, ktorá zvíťazila na pôde VfL Wolfsburg 2:0. O góly sa postarali Raphael Guerreiro a Achraf Hakimi, domáci dohrávali od 82. minúty bez vylúčeného Felixa Klausa.

Borussia Mönchengladbach prehrala na vlastnom štadióne s Bayerom Leverkusen 1:3. V domácich farbách prišiel na ihrisko v 76. minúte slovenský stredopoliar László Bénes, no jeho tímu sa už nepodarilo zvrátiť nepriaznivý stav. "Bol to zápas najvyššej priority, prehrali sme ho a to je jednoznačne veľmi trpké. Mali sme veľké plány, no Leverkusen pristúpil k zápasu aktívnejšie a v prvom polčase bol lepší. Do druhého dejstva sme vstúpili veľmi dobre a mohli sme ísť aj do vedenia, no Thurama v dobrej šanci výrazne vyrušili a hneď z protiútoku prišlo k jedenástke, o ktorej môžeme diskutovať. Musíme sa z toho otriasť a získať body v Brémach," vyhlásil tréner Borussie Marco Rose.

Prečítajte si aj

Upil sa k smrti, na liečení sa vyspal so spolupacientkou a zvádzal moju sestru, prezrádza ex-manželka legendy ManUtd

Dva góly v drese Leverkusenu strelil útočník Kai Havertz, no kouč Peter Bosz nechcel chváliť iba jeho. "Celý tím predviedol skvelú prácu a Kai bol jeho súčasťou. Vedeli sme, že toto bude dôležitý zápas o miestenku v Lige majstrov, a ukázali sme to. Hrali sme veľmi dobre najmä v prvom polčase," povedal Bosz podľa agentúry DPA.

Bundesliga obnovila zápasové dianie ako prvá z elitných európskych líg po vynútenej koronavírusovej prestávke, súboje sa pre pandémiu hrajú za zatvorenými dverami.

Prečítajte si aj

FOTO 5 hviezd, ktoré koronakríza (a zavreté kaderníctva) zmenili na nepoznanie

Papieroví diváci

Zápasy najvyššej nemeckej futbalovej súťaže sa síce oficiálne konajú bez divákov, no počas sobotňajšieho duelu povzbudzovalo Borussiu Mönchengladbach proti Bayeru Leverkusen aj tak 13.000 tvárí. Boli však iba z papiera.

O "zaplnenie" štadióna sa postarali fanúšikovia, ktorí si na zápas kúpili virtuálnu vstupenku v hodnote 19 eur. Podľa dostupných informácií sa do akcie zapojili nielen priaznivci domáceho tímu, ale aj Leverkusenu. Hosťujúci tím zvíťazil v Borussia Parku nad mužstvom slovenského reprezentanta Lászlóa Bénesa 3:1 a preskočil ho v tabuľke na tretie miesto. Správu priniesol portál BBC.

Prečítajte si aj

4 hviezdy Manchesteru City na odchode: Kam by mohli zamieriť?

27. kolo:

SC Freiburg - Werder Brémy 0:1 (0:1)

Gól: 19. Bittencourt. ČK: 88. Bargfrede (Brémy) po 2. ŽK

Borussia Mönchengladbach - Bayer Leverkusen 1:3 (0:1)

Góly: 52. Thuram - 7. a 58. Havertz (druhý z 11 m), 81. S. Bender

/László Bénes (Mönchengladbach) hral od 76. min/

SC Paderborn - TSG Hoffenheim 1:1 (1:1)

Góly: 9. Srbeny - 4. Skov

VfL Wolfsburg - Borussia Dortmund 0:2 (0:1)

Góly: 32. Guerreiro, 78. Hakimi. ČK: 82. Klaus (Wolfsburg)

Bayern Mníchov - Eintracht Frankfurt 5:2 (2:0)

Góly: 17. Goretzka, 41. Müller, 46. Lewandowski, 61. Davies, 74. Hinteregger (vlastný) - 52. a 55. Hinteregger

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články