Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Porazil Liverpool, medailu predal a kúpil si kokaín! Zničil mi kariéru aj život, ľutuje majster sveta

SAO PAULO - Z vrchola až na najtemnejšie dno. Dokázal sa z neho odraziť, aj keď svoju čiernu minulosť dodnes ľutuje
Zdroj: 35281
Zdieľajte:

Na majstrovstvách sveta klubov v roku 2005 v japonskej Jokohame sa zrodilo prekvapenie. Brazílske Sao Paulo dokázalo vo finále poraziť FC Liverpool 1:0 a z triumfu sa radoval aj obranca Flavio Donizete.

Z vrchola až na dno

Brazílsky obranca z vrchola padol až na samotné dno. Svoj smutný príbeh vyrozprával pre brazílske noviny Globoesporte.

Medailu za víťazstvo na klubových MS predal, aby mal peniaze na kokaín, ktorý zničil nielen jeho kariéru, ale aj život.

„Medailu som predal za 7 000 realov, aby som si mohol kúpiť drogy. Keď som dostal peniaze, skoro všetky som ich utratil za kokaín. Prvá dodávka bola zhruba za 1 000 realov a za dva dni som ju spotreboval. Čím viac peňazí som mal, tým viac drog som chcel," opisuje zhubné začiatky svojho návyku Brazílčan.

„Ako náhle som sa zoznámil s kokaínom, stratil som všetko ostatné. Zo začiatku som bol umiernený užívateľ. Potom sa ale kokaín stal kľúčovou vecou môjho života. Všetky peniaze som utrácal za drogy. Ani chvíľku som bez nich nevydržal. Ráno, na obed, alebo večer, stále som musel brať kokaín," priznáva Donizete.

Prečítajte si aj

Upil sa k smrti, na liečení sa vyspal so spolupacientkou a zvádzal moju sestru, prezrádza ex-manželka legendy ManUtd

„O všetok majetok som prišiel. Zostali so mnou len moja žena, dcéry a rodina," dodáva. Mal šťastie, že sa od neho neodvrátili...

Kokaín ma totálne zničil

Kokaín ho dostal na šikmú plochu. Logicky neupadal len jeho život, ale aj futbalová kariéra. Striedal hosťovania, až napokon Sao Paulo v roku 2009 s obrancom ukončilo kontrakt. Donizete následne stratil aj poslednú štipku zábran a jeho život sa zmenil na jednu non-stop kokaínovú párty.

„V tej dobe som snáď nikdy nebol doma. Boli to len párty a pitie. Snáď ani jeden deň som nebol bez kokaínu. Začal som priberať a zranil som si koleno, takže som nemohol ani behať. Tak som si povedal, že je koniec a futbal som nechal."

Pozitívne je, že 36-ročný obranca dokázal svoj úpadok zastaviť. Zbavil sa drogovej závislosti, čo je základ. Dokázal sa vrátiť na futbalové trávniky, hrával za kluby Taboão da Serra a Portuguesa. Je zrejmé, že na návrat do veľkého futbalu to už nebude. Športuje rekreačne a pracuje ako záhradník.

„Najviac ľutujem, že som vyskúšal kokaín. Totálne ma zničil," uvedomuje si spätne.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Globoesporte

Diskusia

Podobné články