Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Mourinho si sype popol na hlavu: K hráčom v Interi som sa správal ako blbec! Za tento výrok som sa im musel ospravedlniť

MILÁNO - José Mourinho priviedol Inter Miláno k najúspešnejšej sezóne v histórii. Priznal svoj výbuch po prehre s Bergamom. Za to, čo som im povedal, som sa musel ospravedlniť
Zdroj: 34009
Zdieľajte:

Sezóna 2009-10 sa zapísala do klubových análov Interu Miláno ako najúspešnejšia v histórii. José Mourinho "čierno-modrých" priviedol k zisku treble - vyhral titul v Serie A, Taliansky pohár aj Ligu majstrov. Za oponou to však občas bola poriadna dráma, ako priznal charizmatický Portugalčan s odstupom času. Nebolo to vždy ružové.

Mourinho: V Interi som bol k hráčom blbec

„Sú tu vzťahy: ja trénujem, ty hráš. Empatia závisí od schopnosti prijať ma takého, aký som - je to ako puzzle. V Interi boli ľudia, ktorí čakali na niekoho ako som ja, aby dokončili túto skladačku. Nikdy som nebol falošný, som originál: taký som a tak to proste je. Bol som tiež blbec, ale bol som to ja," priznáva Mourinho v rozhovore pre Gazzetta dello Sport.

V januári 2009 jeho tím prehral s Atalantou 1:3 a táto porážka Mourinha poriadne naštvala. Po zápase to svojim zverencom v kabíne dal pocítiť.

Prečítajte si aj

Pavel Nedvěd vo farbách Juventusu.Ako srdciar Nedvěd odolal vábeniu Mourinha, veľkých peňazí a prišiel o vytúžený titul v Lige majstrov

„Najmä po porážke v Bergame. Bol som na hráčov veľmi hlučný - povedal som im, že vyhrajú Scudetto sračiek. Až potom som pochopil, že som im ublížil a ospravedlnil som sa," sype si popol na hlavu.

Aj po desiatich rokoch sa rozpráva so šoférom z Milána

Mourinho zdôrazňuje, že v Interi sa cítil ako doma. Doteraz udržiava výborné vzťahy s ľuďmi z klubu. Dokonca aj po 10 rokoch sa rozpráva so šoférom, ktorý ho vozil v Miláne.

„O desať rokov sme znova všetci spolu. Na ďalší deň som hovoril s Alessiom, mojím šoférom z pôsobenia v Interi. Kde a kedy sa stane, že tréner, ktorý odíde, sa stále o desať rokov na to rozpráva so šoférom? Nikdy. Taký je pre mňa Inter. Sú to moji ľudia," uzatvára Mourinho.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: La Gazzetta dello Sport

Diskusia

Podobné články