Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Ako srdciar Nedvěd odolal vábeniu Mourinha, veľkých peňazí a prišiel o vytúžený titul v Lige majstrov

TURÍN - Vernosť a lojalita klubovým farbám viac ako čokoľvek iné. Dokazuje to príbeh Pavla Nedvěda.
Zdroj: 8496
Zdieľajte:

Pavel Nedvěd je legendou svetového futbalu. Neúnavný bojovník, ktorý nabehal množstvo kilometrov, charateristický dlhými vlasmi, pre taliansky Tuttosport prezradil, ako v roku 2009 odolal lákavej ponuke od José Mourinha. Ukázal, že je obrovský srdciar verný klubovým farbám nech sa deje čokoľvek. Pripravil sa o obrovské peniaze, ale najmä o vytúžený titul v Lige majstrov, ktorý mu napokon v zbierke chýbal.

Keby vtedy prikývol Mourinhovi, mohol o pár mesiacov neskôr zdvíhať víťaznú trofej v LM nad hlavu. Neurobil to. Medzi Interom Miláno a Juventusom je obrovská rivalita.

Mourinho v tom čase kontaktoval Nedvěda zvažujúceho koniec kariéry. Portugalčan ho presviedčal na pokračovanie, na ešte jeden veľký prestup. Lákadlo to určite bolo, veď Inter mal za sebou zisk Scudetta a obrovské ambície v LM. Mourinho robil všetko pre to, aby českú hviezdu získal. Ponúkal dvojročnú zmluvu, skvelé finančné podmienky, ambície, kvalitu v tíme.

Prečítajte si aj

Hviezdna výmena medzi Juventusom a FC Barcelonou reálna! Rokovania potvrdil finančný riaditeľ "Starej dámy"

Za Mourinhom kdekoľvek, len nie do Interu

„José vedel, ako veľmi ma víťazstvo v Lige majstrov priťahovalo. Nikdy som tú súťaž nevyhral a veľmi som po tom túžil. Ale aj tak som ten krok nemohol urobiť," hovoril Nedvěd pre Tuttosport. „To nemohlo klapnúť. Išiel by som za ním do akéhokoľvek klubu na svete, ale nie do Interu. To som naozaj nemohol spraviť," dodal.

Nedvěd v lete 2009 ukončil aktívnu kariéru a dal sa na funkcionársku dráhu - kde inde, ako v milovanom Juventuse. Jeho srdce je zafarbené do čierno-biela a postupne sa vypracoval až na viceprezidenta klubu. Titul v LM je však pre neho prekliaty, pretože ani v manažérskej pozícii ho v Juventuse ešte nezískal.

Keď je vernosť viac ako peniaze, cenné tituly či možnosť hrať pod hviezdnym trénerom.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Tuttosport

Diskusia

Podobné články