Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Emery pochoval "prístup a nasadenie" Mesuta Ozila. Hráči Arsenalu ho nechceli za kapitána!

LONDÝN - Unai Emery spochybnil prístup a nasadenie bývalého zverenca Mesuta Ozila. Spoluhráči v Arsenale ho nechceli za kapitána.
Zdroj: 35207
Zdieľajte:

Tréner Unai Emery chcel zachovať s Mesutom Ozilom pozitívny vzťah, no počas spoločného pôsobenia v Arsenale ho len zriedka zaradil do základnej zostavy. Nekonzistentnosť výkonov nemeckého hráča bol hlavný problém.

Slabý prístup a nasadenie

„Koniec-koncov, musí sa pozrieť sám na seba. Na svoj prístup a nasadenie," hovoril Emery pre Daily Mail.

„Snažil som sa Ozilovi čo najviac pomôcť. Počas mojej kariéry boli talentovaní hráči mojimi favoritmi a hrali pri mne na maxime, alebo takmer na svojom maxime."

„Vždy som bol k nemu pozitívny, chcel som ho zapojiť, ale prístup, ktorý zaujal a úroveň jeho nasadenia, to nestačilo," spomína Emery.

Prečítajte si aj

FOTO+VIDEO Arsenal oslavuje 16 rokov "Invincibles" originálnym spôsobom

Ozila hráči Arsenalu nechceli za kapitána

„Jednou z možností na kapitána bol Ozil, ale kabína ho nechcela za kapitána. Jeho úroveň nasadenia nebola taká, ako u niekoho, kto si zaslúži byť kapitánom. To nie ja som o tom rozhodol, o tom rozhodli hráči," priznal španielsky tréner.

Emery uviedol aj konkrétny príklad, ktorý zobrazuje prístup Ozila ku klubu. Po tom, čo Arsenal prehral vo finále Európskej ligy s Chelsea 0:4, Emery mal na druhý deň individuálne pohovory so všetkými hráčmi. Len Mesut Ozil neprišiel.

„V tomto zápase bolo z jeho strany nasadenie. Vrátili sme sa do Londýna o ôsmej ráno. Išiel som domov, tri hodiny som si pospal a vrátil som sa späť do Colney."

„V ten deň som mal pohovory so všetkými hráčmi, individuálne som si s každým pol hodinku pokecal. Jediný Ozil neprišiel."

„Neviem prečo. Neprišiel. A to je presne to, keď hovoríme o nasadení a prístupe."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Daily Mail

Diskusia

Podobné články