Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

FOTO+VIDEO Arsenal oslavuje 16 rokov "Invincibles" originálnym spôsobom

LONDÝN - Arsenal je jediný tím, ktorý získal titul v Premier League bez jedinej prehry. Oficiálny účet na sociálnej sieti sa pri 16. výročí výrazne zmenil.
Zdroj: 28045
Zdieľajte:

Špeciálnym dátumom v severnom Londýne je 15. máj. Práve v tento deň pred 16 rokmi zavŕšila mašina okolo trénera Wengera sezónu bez prehry. Arsenal získal titul a stále je jediným neporazeným šampiónom Premier League, premožiteľa nenašiel 38 zápasov ročníka 2003/2004. Ďalším tímom, ktorý to dokázal bol Preston North End, to však bolo ešte v sezóne 1888/1889.

Prečítajte si aj

Ktorého bývalého hráča Liverpoolu vo vrcholnej forme by si Klopp vybral do zostavy? Má jasnú odpoveď

Historický moment si pripomenuli aj na sociálnych sieťach londýnskeho klubu. Na oficiálnom účte na Twitteri sa v základných informáciach vytratilo písmeno L. Práve toto písmeno v anglickom jazyku označuje prehru, ktorú "kanonieri" v spomínanom ročníku nezažili. Miesto tradičného "The official account of Arsenal Football Club" tak nájdete "The officia account of Arsena Footba Cub." Samotný klub sa "premenoval" na Arsena.

V 38 zápasoch zaknihoval 26 výher, 12 remíz a 0 prehier. Wenger bol kritizovaný a stal sa terčom posmechu, keď vyhlásil, že Arsenal môže zakončiť sezónu bez prehry. "Nikto neskončí v lige nad nami. Nebudem prekvapený, ak skončíme sezónu neporazení," prehlásil v úvode ročníka.

Arsenal okrem titulu zaznamenal aj ďalšie úspechy. Thierry Henry s 30 gólmi získal Zlatú kopačku. "Kanonieri" taktiež udržali najviac núl (21) a strelili najviac gólov (73) Arsene Wenger bol ocenený ako najlepší manažér sezóny a Henrymu sa ušla aj trofej pre najlepšieho hráča sezóny 2003/2004.

ANKETA: Podarí sa ešte niekomu vyhrať Premier League bez prehry?

  • Áno

    27%

  • Nie

    73%

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články