Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Aký je Mourinho v skutočnosti a kto z ManUtd má najväčšiu bombu?

MANCHESTER - Devätnásťročný český brankár bol kapitánom juniorky ManUtd. Prezradil, aký je Mourinho, či kto má najväčšiu bombu z áčka. Uhádnete?
Zdroj: 35108
Zdieľajte:

Matěj Kovář je budúcnosťou českého futbalu. Len 19-ročný brankár je jasnou jednotkou juniorského tímu Manchester United. Dokonca získal aj kapitánsku pásku. Nedávno podpísal so slávnym anglickým klubom nový štvorročný kontrakt.

Mourinho? Úplne iný, ako vystupoval v médiách

Na Old Trafford sa dostal v januári 2018, prišiel zo Slovácka. Svojimi výkonmi presvedčil, na tréning "áčka" si ho vytiahol tréner José Mourinho. Aký je v skutočnosti kontroverzný Portugalčan?

„Rád na pána Mourinha spomínam. Je úplne iný, než ako vystupoval v médiách. Bola to od neho skôr póza, aby ochránil tím a tlak strhol na seba. Pri tréningu bol prístupný, ľudský. Považujem ho za jedného z najlepších trénerov na svete," hovoril Kovář pre sport.cz.

Pohoďák de Gea

Spočiatku s "áčkom" ManUtd trénoval český mladík trikrát týždenne. Od tohto januára už každodenne. Za juniorku chytal len zápasy. Na tréningoch A-tímu pozorne sledoval Španiela Davida de Geu - jednotku "červených diablov".

„Myslím, že som medzi chlapcov v áčku zapadol dobre. David de Gea je pohoďák, snaží sa mi pomáhať. Je empatický typ človeka, pozná presne ten okamih, keď je na radu ten správny čas," prezradil Kovář.

V obklopení hviezd ako Paul Pogba či Marcus Rashford výkonnostne výrazne rastie. „Spravil som progres. Keď ste každý deň vedľa takých borcov, ktorí majú cez sto štartov v Premier League, je to obrovská skúsenosť. Musím sa snažiť ďalej a dúfať, že sa raz dostanem až na vrchol," hovorí ambiciózny český gólman.

Prečítajte si aj

Jadon Sancho prestúpi v lete do tohto veľkoklubu! Zlákalo ho magické číslo dresu a dych vyrážajúci plat

Rashford má fakt bombu

Medzi hviezdami United sa Kovář už cíti ako doma. „Ako s nimi chodím často, beriem to už ako normálny tréning. Je s nimi sranda. Proste chlapci, ako každí iní."

No schopnosti hviezd United bežné rozhodne nie sú. Kovář čelí na tréningu strelám hviezd áčkového formátu a prezradil, kto z nich má najväčšiu "bombu".

„Obzriem sa, lopta je v sieti a ja nechápem, ako sa tam dostala. Najväčšiu ranu má asi Marcus Rashford, fakt má bombu. Som niekedy okúzlený, čo tí hráči dokážu, ich kvalita je neuveriteľná."

Premiéra za United mu ušla o vlások

Dokonca 19-ročný český brankár nebol ďaleko od svojej premiéry v drese "áčka" United. Tréner Ole Gunnar Solskjaer v jesennom stretnutí skupinovej fázy Európskej ligy do Astany zobral hráčov zo širšieho kádra a reálne zvažoval, že Kovářa postaví do základnej zostavy.

„Premiéra bola veľmi blízko. Dostala sa ku mne informácia, že by som mohol chytať. Nakoniec ale tréneri rozhodli inak, bol som na lavičke. Ale sklamanie som necítil. Byť v devätnástich medzi náhradníkmi United je tiež veľká vec," pozeral sa na celú situáciu s nadhľadom.

Hosťovanie najlepšia voľba

Aby mohol Matěj Kovář v kariére naďalej rásť, na čas opustí organizáciu United a v lete sa vydá na hosťovanie. Rozhodol sa tak na základe dohody s trénermi a svojím agentom, bývalým brankárom Luďkom Mikloškom.

„Všetci si myslíme, že hosťovanie pre mňa bude najlepší variant, aby som sa oťukal v dospelom futbale. Rád by som zostal na Ostrovoch, pokiaľ by sa našiel vhodný klub v tretej lige, bolo by to skvelé. Postupne by som sa chcel posúvať vyššie," ozrejmil Kovář svoj plán.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: sport.cz

Diskusia

Podobné články