Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Cristiano Ronaldo v roku 2017 určil 6 svojich nasledovníkov. Len jeden z nich napĺňa jeho prognózy

BRATISLAVA - Pred troma rokmi Cristiano Ronaldo vymenoval šesť svojich nasledovníkov. Napĺňajú sa jeho prognózy?
Zdroj: 33999
Zdieľajte:

Písal sa rok 2017. Cristiano Ronaldo v rozhovore pre britský Daily Mail vybral šesticu svojich potenciálnych nasledovníkov. Odvtedy prešli tri roky a pozreli sme sa na to, ako sa jeho prognózy napĺňajú a ako sa menovaným odvtedy darí.

Marco Asensio (Real Madrid)

Po odchode Cristiana Ronalda do Juventusu mal možnosť odkryť naplno svoj potenciál, no nestal sa ofenzívnym ťahúňom "bieleho baletu". V lete utrpel vážne zranenie kolena a v tejto sezóne neodohral ani minútu. Jeho trhová hodnota padla zhruba o 60 % na 32 mil. eur.

Ousmane Dembélé (FC Barcelona)

V Dortmunde ukázal obrovský potenciál. Jeho výkony prilákali pozornosť FC Barcelona, predstavitelia katalánskeho veľkoklubu z neho spravili v roku 2017 druhého najdrahšieho hráča sveta. Bol v tieni Messiho a Luisa Suáreza. Navyše v lete získala Barcelona Griezmanna. Navyše Dembélého brzdia časté zranenia, v tejto sezóne viac maródoval, ako hral.

Neymar (PSG)

Čisto kvalitatívne je jedným z najlepších svetových futbalistov. Problém sú však jeho časté zranenia, fanúšikovia sa hnevajú na jeho "filmárske kúsky" a dobré meno si nerobí výstrelkami mimo ihriska. Do PSG prichádzal za 222 mil. eur, išlo o najdrahší prestup futbalovej histórie. Jeho plat je astronomických 37 mil. eur na sezónu. Odohral však len polovicu súťažných zápasov od svojho príchodu do Parku princov. Za každý zápas, ktorý odohral, inkasoval v prepočte 1,4 mil. eur. Pridrahá investícia do kontroverzného hráča. Neymar by sa rád vrátil do Barcelony, chce ho získať aj konkurenčný Real Madrid.

Prečítajte si aj

FOTO Ronaldova Georgina opäť rozpálila fanúšikov do biela! Tentoraz vešala prádlo bez nohavíc

Marcus Rashford (Manchester Utd.)

V minulých sezónach doplácal na to, že ho tréneri posúvali do krídelných priestorov. Je zrodený pre hru na hrote útoku, kde mu v aktuálnej sezóne začal dôverovať tréner Solskjaer. A Rashford sa chytil. So 14 gólmi je najlepším strelcom "červených diablov" v doterajšom priebehu sezóny Premier League a len päť hráčov v lige skórovalo viackrát.

Eden Hazard (Real Madrid)

Miliónový transfer, ktorý "bielemu baletu" vôbec nevyšiel. V Chelsea Londýn ohuroval svojou technikou, driblingom, rozdával gólové prihrávky a sám skóroval ako na bežiacom páse. V Madride sa nechytil. V úvode mal problém s nadváhou, potom sa trápil herne a napokon prišlo zranenie členka. Bilancia 15 zápasov a len jediný gól je na hráča s jeho potenciálom mizerná.

Kylian Mbappé (PSG)

Zo šestice Ronaldom menovaných adeptov na pozíciu jeho nasledovníka má k tomu najbližšie rýchlonohý francúzsky útočník PSG. Na všetkých úrovniach nastrieľal viac ako 130 gólov. Zbiera tituly v Ligue 1, vyhral MS 2018 a spomedzi všetkých hráčov na futbalovom trhu má práve Kylian Mbappé najvyššiu trhovú hodnotu. S 18 gólmi vedno s Ben Yadderom kraľoval strelcom v Ligue 1. Chcelo by to presun do kvalitnejšej súťaže, ktorá by ho ešte viac preverila a dala mu možnosť ďalšieho progresu. Veľký záujem o jeho služby hlási Real Madrid.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články