Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Haaland priznal, v čom ho inšpiroval Cristiano Ronaldo a ďakuje Neymarovi za zosmiešňovanie

DORTMUND - Zázračný mladík Haaland priznal, v čom sa inšpiroval Cristianom Ronaldom. Zároveň na diaľku ďakuje Neymarovi za zosmiešňovanie
Zdroj: 34191
Zdieľajte:

Nórsky útočník Erling Haaland je bezpochýb objavom sezóny 2019-20. 19-ročný mladík nastrieľal 28 gólov vo všetkých súťažiach v drese rakúskeho Salzburgu. Strhol na seba pozornosť väčších klubov a v januári sa sťahoval do Dortmundu. V drese Borussie pokračuje vo výborných výkonoch. V 11 stretnutiach pred pandémiou koronavírusu nastrieľal 12 gólov.

Haaland priznal inšpiráciu Ronaldom

Dortmund rozhodne nebude jeho konečná destinácia. Záujem o jeho služby javí napríklad Real Madrid. Haaland priznal, že práve bývalá hviezda "bieleho baletu" Cristiano Ronaldo ho výrazne inšpiroval.

„V Ronaldovej tvári to môžete vidieť, že "dnes som ten muž" a "dnes strelím góly" a to je presne to, čo robí," hovoril Haaland pre ESPN. „To je to, čo sa mi páči najviac. Odhodlanosť a hlad po úspechu, byť mužom momentu."

Prečítajte si aj

Už teraz je v pokutovom území najlepší, hovorí o Haalandovi jeho reprezentačný kolega

Mužom momentu sa nepochybne stáva aj samotný Haaland. K famóznym výkonom v drese Dortmundu mu pomáha aj vyššia kvalita spoluhráčov, akých mal v Salzburgu.

„Bol to veľmi dobrý štart. Od svojho debutu si to užívam, veľa sa smejem a tieto veci sú pre mňa najdôležitejšie v živote. Cítim, že sa zlepšujem každým dňom a teraz, keď hrám s ešte lepšími spoluhráčmi, ako som hral v Salzburgu, pri všetkej úcte, ale áno, dokážu ma nájsť v ešte lepších situáciách, takže to je dobré."

Neymarovi ďakuje, že zosmiešňoval jeho oslavu

Haaland výbornú formu pripisuje aj mentálnej príprave, nie je tajomstvom, že veľa času trávi meditáciou. A práve znázorňovanie meditácie je jeho typickou gólovou oslavou. V stretnutí Ligy majstrov proti PSG si z tejto oslavy robil srandu Brazílčan Neymar, ktorý ju napodobňoval. Po zápase si z Haalandovej typickej oslavy strieľal takmer celý tím Parížanov.

Haaland to však Neymarovi nemá za zlé, práve naopak, chce sa mu poďakovať za to, že šíri do sveta povedomie o meditácii.

„Myslím si, že mi veľmi pomohli dostať meditáciu viac do sveta a ukázať celému svetu, že meditácia je dôležitá vec, takže som im vďačný za to, že mi s tým pomohli."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: ESPN

Diskusia

Podobné články