Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

10 najdrahších futbalistov, v čase ich ukončenia kariéry

BRATISLAVA - Zaujímavý rebríček desiatich najdrahších futbalistov, podľa ceny v čase ich ukončenia kariéry
Zdroj: 34968
Zdieľajte:

Zaujímavý pohľad na poradie desiatich najdrahších futbalistov podľa ich ceny v čase ukončenia kariéry.

10. Arjen Robben

Holanďan s typickou kľučkou a strelou "obaľovačkou", ktorou mátal mnohých brankárov, skončil kariéru len vlani po tom, ako mu vypršala zmluva v Bayern Mníchov. Jeho hodnota bola 4 milióny eur. Podľa posledných vyjadrení mu futbal chýba natoľko, že zvažuje návrat.

9. Oliver Kahn

Nemecká brankárska legenda. Keď končil kariéru v roku 2008 ako 39-ročný, mal hodnotu 4,5 mil. eur. Rovnako ako Robben, aj Kahn sa lúčil pôsobením v Bayerne.

8. Pauleta

Rozlúčku mal v roku 2008 ako 35-ročný, naposledy hrával za Paríž SG. Jeho hodnota na futbalovom trhu v čase ukončenia kariéry bola 4,75 mil. eur.

7. Sebastian Deisler

Zranenia výrazne limitovali tohto nemeckého hráča v aktívnej kariére. Aj preto ju ukončil v roku 2007 len vo veku 27 rokov. Naposledy pôsobil tiež v Bayerne a jeho hodnota pri odchode do futbalového "dôchodku" bola 5 mil. eur.

6. Steve McManaman

Lúčil sa po pôsobení v Manchester City vo veku 33 rokov. Kariéru ukončil v roku 2005 a jeho hodnota v tom čase bola 5,8 mil. eur.

5. Luis Figo

Hviezdny Portugalčan zanechal vo futbalovej histórii nezmazateľnú stopu. Vystriedal niekoľko veľkoklubov, naposledy hrával za Inter Milan. Skončil v roku 2009 ako 36-ročný. Jeho hodnota bola v tom čase 8 mil. eur.

Prečítajte si aj

Ronaldo: Najšokujúcejšie priznania a najvtipnejšie výroky

4. Pavel Nedvěd

Neúnavný "český stroj", ktorý nabehal neuveriteľné množstvo kilometrov. Končil rovnako ako Luis Figo v roku 2009 vo veku 36 rokov. Lúčil sa po pôsobení v Juventus Turín a jeho cena v tom čase bola 9 mil. eur. V súčasnosti pracuje v exekutíve "Starej dámy".

3. Willy Sagnol

Francúzsky obranca rozhodne nepatril k futbalovo dlhovekým. Kariéru "zabalil" v roku 2009 len ako 31-ročný. Preslávil sa počas pôsobenia v Bayerne. Jeho cena pri odchode do "dôchodku" bola 9,5 mil. eur.

2. Philipp Lahm

Ďalší obranca, ktorý ukončil kariéru po pôsobení v Bayerne. Neúnavná "motorová myš", ktorá nielen zodpovedne bránila, ale aj výdatne podporovala ofenzívu, skončila aktívne hranie v roku 2017. Lahm mal 33 rokov a v tom čase stál 11 mil. eur.

1. Zinedine Zidane

Legenda francúzskeho aj svetového futbalu. Nezabudnuteľná technika aj futbalová inteligencia. Súčasný tréner Real Madrid skončil aktívnu kariéru v roku 2006 ako 34-ročný a na jeho "cenovke" svietila solídna suma 12,5 mil. eur. Rovnako úspešný je aj v pozícii trénera.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články