Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Škrtel nočnou morou pre exreprezentačného kanoniera Anglicka: Najhorší obranca, proti ktorému som nastúpil!

BRATISLAVA - Mimo ihriska zlatý a tichý chlapec, na zelenom trávniku nekompromisný bojovník o každú loptu. Vďaka nekompromisnej povahe a tvrdosti si exreprezentant a dlhoročný slovenský kapitán Martin Škrtel (35) vydobyl rešpekt u nejedného súpera.
Zdroj: 34856
Zdieľajte:

Keď v januári 2008 vymenil Martin Škrtel dres ruského Zenit Petrohrad za slávny dres tímu z Anfieldu, len málokto mu veril, že v Anglicku dokáže uspieť. Svojou tvrdosťou a enormným nasadením si ale vyslúžil obdiv a rešpekt spoluhráčov a súperov, ale nekompromisný prístup mu priniesol aj nejedno ťažké zranenie a tiež nenávisť protivníkov.

Aj keď na Anfielde začínal len na lavičke, postupne sa prepracoval do základnej jedenástky, kde si po čase získal isté miesto. A hrávať pravidelne v anglickej Premier League, to rozhodne nie je len tak pre nič za nič. Svoje o tom vie aj niekdajší anglický kanonier a bývalý spoluhráč Škrtela dlháň Peter Crouch.

Na ihrisku pitbull, mimo baránok

Ten si v rozhovore pre anglický Daily Mail zaspomínal na časy, kedy bojoval po boku rodáka z Handlovej: „Mimo ihriska to bol zlatý a tichý chlapec. V zápase to však bolo presne naopak."

Exreprezentant Anglicka a v súčasnosti expert televíznej stanice BT Sport Škrtela chválil až do marca roku 2009. Vtedy Slovensko na londýnskom Wembley nastúpilo proti Albiónu a samotný Crouch pocítil nekomromisnú tvrdosť slovenskej opory zadných radov.

Prečítajte si aj

Ronaldo ho už za polčas roztrhal na kusy: Elitný reprezentačný obranca potreboval kyslíkovú bombu!

„Do výskoku išiel štýlom, že sa odrážal od stehna súpera, aby mal výškovú výhodu. Prvýkrát sa z toho trasiete, na druhý raz ste nahnevaný a potom na tretí už totálne na prášky,“ zaspomínal si Crouch, ktorý Slováka označil za najhoršieho obrancu, proti ktorému vo svojej kariére nastúpil.

"Bol mojou nočnou morou. Keď sme hrali proti sebe, vyletel som na neho. Do pekla, Martin! On na to iba, že si ma nevšimol. Apely smerom k rozhodcom boli úplne zbytočné. Prechádzalo mu to, lebo sa arbitri pozerali na loptu. Keď som šiel dole z ihriska, mal som totálne zničené nohy," uzavrel pre anglický web Crouch.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články