Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Guardiola po ďalšom triumfe Manchestru City v Ligovom pohári hladný po ďalších trofejách

LONDÝN - Futbalisti Manchestru City zavŕšili včera v anglickom Ligovom pohári víťazný hetrik.
Pep Guradiola-trénerská póza-palec hore.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Vo finále vo Wembley zvíťazili vďaka gólom Sergia Agüera a Rodriho nad Aston Villou 2:1 a potvrdili svoju dominanciu v tejto súťaži. Citizens triumfovali v EFL Cupe v priebehu uplynulých siedmich rokov päťkrát.

Od nedele sú sedemnásobní držitelia trofeje. „Vyhrať trikrát za sebou Ligový pohár, to je neuveriteľné. Je to skvelé vysvedčenie a svedčí to o veľkej konštantnosti našich výkonov. V úvodných minútach zápasu mala Aston Villa dve čisté šance, no ani jednu z nich našťastie nevyužila. V ďalšom priebehu zápasu sme už hrali veľmi dobre, najmä v druhom polčase. Do každého duelu ideme s cieľom zvíťaziť, túžime po cenných trofejach,“ zdôraznil tréner úradujúceho anglického majstra Pep Guardiola.

Kouč Citizens nechal na lavičke Kevina De Bruyneho, Gabriela Jesusa, Bernarda Silvu i Riyada Mahreza, napriek tomu odchádzali jeho zverenci do kabín s dvojgólovým náskokom. V strede poľa dostal od začiatku príležitosť Phil Foden, ktorý toho v uplynulom období veľa neodohral: „Veľmi ma potešilo, že mi dal tréner šancu. Každá minúta sa počíta a snažil som sa podať čo najlepší výkon. Som na seba hrdý.“

Aston Villa nevyužila šancu na zisk prvej trofeje od roku 1996. Gól Mbwanu Samattu bol pre birminghamský tím iba slabá náplasť. „Som sklamaný, že sme svoje ťaženie v Ligovom pohári nedotiahli do úspešného konca. Pred zápasom nás všetci odpisovali. V šatni som však na chlapcoch videl veľké odhodlanie popasovať sa o víťazstvo. Dva góly v prvom polčase nás zrazili na kolená. Otočiť z 0:2 proti takému tímu, akým je Manchester City, bola neriešiteľná úloha,“ priznal kormidelník Aston Villy Dean Smith.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články