Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Cristiana Ronalda TOTO nepoteší! Doplatí na koronavírus najviac spomedzi všetkých?

TURÍN - Cristiano Ronaldo doplatí spomedzi všetkých hráčov Serie A na pauzu spôsobenú koronavírusom najviac.
Zdroj: 34688
Zdieľajte:

Európske futbalové súťaže majú prestávku. Prinútila ich k tomu zúriaca pandémia koronavírusu. Nie je isté, či sa vôbec dohrajú. Finančné straty budú obrovské.

V talianskej Serii A už jednajú vrcholní predstavitelia súťaže, majitelia klubov a zástupcovia hráčskej asociácie o tom, ako vykryť, resp. zmierniť aspoň čiastočne obrovské straty.

Na stole je niekoľko nápadov. Podľa Corriere dello Sport po posledných rokovaniach všetkých zainteresovaných strán sú najaktuálnejšie dva návrhy. Buď hráči prídu o celú marcovú výplatu alebo prídu o 20-30 % celého ročného príjmu a to v prípade, že sa sezóna už nedohrá. Druhé menované riešenie by nepostihlo hráčov s minimálnym platom.

Prečítajte si aj

Haaland do Realu Madrid? Legendárny McManaman v tom má jasno: Pre TOTO nie!

O to tvrdšie by však zaplatili hviezdy ligy, ktoré berú najväčšie výplaty. V tomto smere by to postihlo najvýraznejšie Cristiana Ronalda. Hviezda tímu Juventus Turín je s platom 31 miliónov eur ročne v čistom najlepšie plateným futbalistom talianskej Serie A. Najhorší scenár by Portugalčana mohol pripraviť až o 9 miliónov eur.

Všetko je v štádiu riešenia, no je isté, že čím dlhšie sa hrať nebude, tým horšie dopady pandémia koronavírusu bude mať aj na peňaženky najväčších hviezd.

Corriere dello Sport

Více na https://isport.blesk.cz/clanek/fotbal-zahranici-italie-serie-a/377301/serie-a-resi-platy-hracu-brezen-za-nula-ronaldo-muze-prijit-o-stamiliony.html
Zdieľajte:
Zdroj informácií: Corriere dello Sport

Diskusia

Podobné články