Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Šporar horúcim artiklom na prestupovom trhu: Rad veľkoklubov sa predlžuje!

BRATISLAVA - Futbalisti Slovana Bratislava majú za sebou vydarenú jeseň. V lige suverénne vedú tabuľku s desaťbodovým náskokom pred Žilinou a napriek rozpačitému začiatku si nespravili hanbu ani v Európe. Hlavnými postavami úspechu "belasých" boli útočník Andraž Šporar a brankár Dominik Greif. Kým o jedného sa zahraničné kluby trhajú, o druhého záujem vyhasol.
Zdroj: 31120
Zdieľajte:

Slovinský zakončovateľ je v hľadáčiku viacerých európskych klubov. Dlhšie sa hovorí o záujme Celticu Glasgow, najnovšie pribudol interes z Portugalska. "Môžem potvrdiť, že máme oficiálnu ponuku zo Sportingu Lisabon. Okrem Sportingu je však viacero záujemcov, s ktorými rokujeme, takže zatiaľ nie je jasné, či a kam Andraž prestúpi. Dostali sme ponuku aj z arabského sveta a ďalších krajín," prezradil generálny riaditeľ Slovana Ivan Kmotrík ml.

Prečítajte si aj

Messi sypal popol na hlavu celému tímu: Spravili sme detské chyby

Slovan už dávnejšie avizoval, že svoju najväčšiu hviezdu nepustí "za dobré slovo". Stúpajúci záujem zvýšil aj cenu za 25-ročného Šporara. "Ešte by som nerád predbiehal. Je možné, že Andraž zostane, ale ponuky sú už na takej úrovni, aby boli pre klub zaujímavé," pokračoval Kmotrík ml. Podľa mediálnych informácii "belasí" žiadajú čiastku na úrovni 7-8 miliónov eur, no Kmotrík ponuky nešpecifikoval: "Nechcem nič konkretizovať, ale ak sa transfer skompletizuje, Šporar bude určite najdrahší prestup zo Slovenska."

Prečítajte si aj

Škriniar bude mať v Interi nového spoluhráča, do Talianska mieri kapitán Manchestru United

V opačnej situácii je Greif. Dvadsaťdvaročný brankár zaujal svojimi výkonmi v Európskej lige, keď viackrát podržal tím. Aj v súvislosti s ním sa skloňoval záujem zo zahraničia, napokon však všetko smeruje k jeho zotrvaniu v Bratislave. "Pokiaľ viem, zatiaľ ma nikto nechce a neexistuje žiadna ponuka," povedal so smiechom Greif. S jeho pokračovaním počíta aj Kmotrík ml.: "Na Greifa nemáme žiadnu oficiálnu ponuku, takže predpokladám, že zostane."

V belasom drese bude pokračovať aj kapitán Vasil Božikov. Bulharský obranca podpísal s klubom novú zmluvu na dva a pol roka. Aj po ňom "pokukovali" zahraničné tímy, no prestup pre neho nebola téma. "Slovan bol moja priorita. Tento klub rastie z roka na rok. Musím poďakovať prezidentovi za neustále zlepšovanie podmienok. Verím, že tu môžem napredovať a vyhrávať trofeje," povedal Božikov.

Prečítajte si aj

Hviezda nemeckej Bundesligy čelí žalobe kvôli znásilneniu, obvinila ho mladá žena
Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články