Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Messi sypal popol na hlavu celému tímu: Spravili sme detské chyby

DŽIDDA - Finále Španielskeho superpohára vo futbale v saudskoarabskej Džidde bude čisto madridskou záležitosťou. Do boja o trofej postúpili oba veľkokluby z hlavného mesta Real a Atletico, pričom v ňom budú chýbať víťaz Kráľovského pohára FC Valencia i úradujúci majster La Ligy FC Barcelona. Atletico sa do finále prebojovalo po tom, ako dokázalo otočiť štvrtkový druhý semifinálový súboj a zdolalo "Barcu" po dramatickom priebehu 3:2.
Zdroj: 33506
Zdieľajte:

"Los Colchoneros" do finále proti mestskému rivalovi poslal Angel Correa. "Som skutočne šťastný, že sme dokázali nový kalendárny rok odštartovať takým dôležitým víťazstvom pre nás i našich fanúšikov. Zápas sme pritom nezačali dobre, no dokázali sme nepriaznivý vývoj zvrátiť a dosiahli sme cenný triumf. Sme z toho nadšení. Finále bude špeciálnym zápasom, verím, že v ňom uspejeme," citovala agentúra DPA autora víťazného zásahu.

Prečítajte si aj

Barcelona si finále proti Realu Madrid nezahrá: V Saudskej Arábii ju vyradilo po fantastickej otočka v závere Atlético!

Atletico zdolalo Barcelonu iba tretíkrát v predchádzajúcich 30 vzájomných dueloch vo všetkých súťažiach. "Pre klub je hrdá vizitka, že sme dokázali pokoriť najlepší ofenzívny tím na svete. Všetci ste videli našu vieru, túžbu, odhodlanie. O tom všetkom je náš klub," vyznal sa tréner Atletica Diego Simeone.

Do priebehu druhého polčasu výrazne zasiahol VAR. Po jeho rozhodnutiach neplatili dva góly Kataláncov v podaní Lionela Messiho a Gerarda Piqueho a Atleticu zasa odoprel jedenástku. Messimu neuznal rozhodca gól po skvelom spracovaní a uvoľnení, pretože sa pri ňom dotkla lopta Argentínčanovej ruky. Pri Piqueho góle arbiter na základe videozáznamu rozhodol, že prihrávajúci Arturo Vidal stál v milimetrovom ofsajde. Atletico sa potom nedočkalo pokutového kopu, hoci Pique zahral vo vlastnej šestnástke rukou. "Systém VAR je tu na to, aby pomáhal futbalu. Niekedy vám pomôže, niekedy nie. Tak to už býva," konštatoval autor druhého gólu "blaugranas" Antoine Griezmann, ktorý skóroval do siete bývalého klubu: "Súper mal v závere sviežejšie nohy ako my. Urobili sme niekoľko chýb pri našich prihrávkach. Takéto malé chybičky vás môžu stáť zápas, pohár i celú ligu. Musíme tvrdo pracovať a zlepšovať sa, iba tým sa môžeme zdvihnúť hore."

Atletico dokázalo v závere rýchlymi kontrami potrestať otvorené okná v barcelonskej defenzíve. "Je to hanba. Na niekoľko momentov sme vypli a urobili sme detské chyby. Mali sme to za stavu 2:1 lepšie ubrániť. Je to pre nás krutá prehra, najmä vzhľadom na skutočnosť, že sme boli lepší tím. Za chyby sme tvrdo zaplatili," dodal Messi.

Prečítajte si aj

Do Neapola ide ďalší slovenský reprezentant, prestup je veľmi blízko
Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články