Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

KOMENTÁR: Keď kritika môže posunúť dopredu

PREŠOV - Marek Trávniček bol človek, ktorý v Prešove štyri roky pôsobil vo funkcii generálneho riaditeľa klubu. Zažil pekné, ale aj smutné chvíle a v neposlednom rade sa na neho valila vlna kritiky zo všetkých strán. V januári tohto roka uviedol, že je vo výpovednej lehote a nastal čas odísť. Ten čas nadišiel 1.marca. Jeho funkcia ostala neobsadená.
Zdroj: 31198
Zdieľajte:

1.FC Tatran Prešov už tento víkend rozbehne jarnú časť druhej ligy na prechodnom štadióne v Stropkove, kde sa mu do cesty postaví Poprad. Na tlačovej konferencii, ktorá sa uskutočnila vo štvrtok, tréner Anton Mišovec zároveň potvrdil, že si na svoje plecia zobral aj funkciu športového manažéra. Zatiaľ len dočasne.

Prečítajte si aj

Žiletkár sa môže už iba holiť

Pri avizovanom odchode Trávnička vyplávala na povrch informácia, žeby jeho miesto mal zaujať Daniel Dadej. Prešovský rodák, novinár a kritik bývalého riaditeľa. Avšak v médiách upresnil, že Trávniček v súkromí nemusí byť človek, ale ako persona vo vedúcej funkcii zlyhal a spravil niekoľko prešľapov, ktoré sa nemuseli stať a svoju prácu mohol zvládnuť omnoho lepšie. Majiteľ Tatrana Miroslav Remeta s Dadejom absolvoval aj sedenie, lenže nebolo to o ničom konkrétnom, akurát sa bavili všeobecne o futbalových témach.

Prečítajte si aj

Tatran dementuje problémy v klube, Mišovec: Ľahko sa kritizuje, ale ťažko pracuje

Aj iné médiá sa začali venovať otázke potenciálneho nástupcu Trávnička v osobe Dadeja, ale od tej doby sa nič nové neudialo. Ak sa to podarí, potvrdí sa, že aj hocijaká kritika môže posúvať dopredu. Samozrejme, tým pádom by zrejme trénerovi Mišovcovi odpadla práca športového manažéra a naplno by sa jej začal venovať Daniel Dadej.

Prečítajte si aj

Zasadne Trávničkov kritik na jeho miesto?

Ako príklad stačí uviesť dnes už bývalého trénera národnej reprezentácie Jána Kozáka. Známy burlivák v časoch, kedy viedol ako pravý srdciar MFK Košice, mal raz v Trenčíne poriadne otvorený prejav na pozápasovej tlačovke a video obletelo takmer celý svet. Krátko na to sa stal trénerom Slovenska a nebyť nedisciplinovaného správania sedmičky hráčov, ktorí porušili večierku, určite by pri kormidle zotrval dodnes.

Prečítajte si aj

Kira vs König

Nie je to potvrdené, či práve na základe "správneho pomenovania" faktov v slovenskom futbale ho vyniesli na výslnie, no jedno bolo isté, že to bol kouč, ktorý päť rokov úspešne viedol našu reprezentáciu.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk/Ivan Harčár

Diskusia

Podobné články