Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Tatran dementuje problémy v klube, Mišovec: Ľahko sa kritizuje, ale ťažko pracuje

PREŠOV - Vo štvrtok popoludní sa uskutočnila tlačová beseda klubu 1.FC Tatran Prešov. Pred novinárov predstúpili nové zimné akvizície, ako aj tréner Anton Mišovec, ktorý od 1.marca zastáva aj post športového manažéra. Prešov sa momentálne nachádza v zostupových vodách do tretej ligy, ale jeho túžbou a cieľom je dostať sa v jarnej časti do hornej polovice tabuľky. Prvú príležitosť dvihnúť sa bude mať už túto sobotu o 14:30, kedy v stropkovskom azyle hostí Poprad.
Zdroj: 31191
Zdieľajte:

Prešovský Tatran sa pustil do zimnej prípravy 3.januára. Pripravoval sa v domácich podmienkach a zúčastnil sa aj Zimného turnaja Tipsport v Česku. Stretol sa s dobrou konfrontáciou a obsadil konečné tretie miesto so skóre 20:12.

Pozrite si aj

VIDEO Zbili arbitra, v lige skončili

V kabíne nastali výrazné zmeny. Dvanásť hráčov sa rozpŕchlo rôznymi smermi, no rovnaký počet jednotlivcov si našiel cestu do zeleno-bieleho dresu. "Zimné obdobie nebolo ideálne, ale zvládli sme ho. Rozlúčili sme sa s hráčmi, ktorí nechceli hrať za Prešov. Všetkých vytypovaných hráčov sme si otestovali a zapracovali do mužstva," ozrejmil úvodnými slovami novinky v kuchyni Šarišanov prvý muž lavičky Anton Mišovec. Medzi novými tvárami je tiež trio Srbov a jeden Chorvát.

Prečítajte si aj

Kira vs König

Domov sa vrátil odchovanec Lukáš Hricov, ktorý naposledy obliekal dres rodného klubu v roku 2004. Odtiaľ putoval do Trenčína a následne si obul túlavé kopačky. Teraz však nastal čas vrátiť a pomôcť klubu, ktorý ho vychoval. Okrem toho Tatran siahol aj do vlastnej akadémie. "Šancu hrávať mužský futbal dostali štyria chalani, ktorí sú z liahne našej akadémie. Dokonca má jeden z nich len šestnásť rokov. Budú mať priestor ukázať sa v ligových stretnutiach," pokračoval Mišovec. Na najstarší klub na Slovensku sa už dlhodobo valí kritika, predovšetkým zo strany priaznivcov. V klube si priznali viacero pochybení, no podľa slov českého kouča nastal výrazný posun k lepšiemu. "Za dva mesiace sme veľmi veľa vecí sprofesionalizovali a posunuli sme sa o veľký kus dopredu. Okolo nášho klubu sú nejaké šumy, ale všetko sú to dezinformácie. Slovo reštart je v našom prípade správny a štandartný," doplnil.

Novým kapitánom prešovskej kabíny je odchovanec Miroslav Keresteš. Rodák z Chmeľovca pred dvomi rokmi odišiel do Jihlavy a odtiaľ sa presunul do Mladej Boleslavi. "Nálada v tíme je dobrá. Všetci veríme, že ťažkú zimnú prípravu pretavíme do súťaže. Tešíme sa na to, ale zároveň si uvedomujeme, že nás nečaká ľahká jar. Myslím si, že sme po taktickej i fyzickej stránke pripravení. Chceme sa usadiť v pokojných vodách tabuľky," vyslovil sa navrátilec Keresteš.

Hráči, ktorí z Prešova odišli, nedávali si po poslednom kole jesennej časti servítku pred ústa a otvorene pomenovali najväčšie problémy klubu. Samozrejme, boli nimi ako inak - financie. Z tohto dôvodu sa začali realizovať odchody spomínaného tuctu futbalistov. Tréner a manažér Anton Mišovec sprvoti tvrdil, že všetko je vyrovnané, ale..."Sme v tzv. prechodnej dobe. Čo sa týka platieb, v blízkej budúcnosti bude všetko voči hráčom vyrovnané. Nevidím problém v tom, aby sme to neustáli. Majiteľ klubu je natoľko seriózny človek, že zakaždým každého jedného hráča vyplatil tak, ako mal. Tie ohovárania a škodoradosti niektorých ľudí, to je...Viete, ľahko sa kritizuje, ale ťažko sa zháňajú prostriedky," dáva veci na pravú mieru Mišovec.

35-ročný Lukáš Hricov opúšťal domovinu ako mladé ucho. V dvadsiatich rokoch okúsil trenčiansky angažmán a vypracoval sa medzi stabilných členov zostavy. Nejaký ten čas odohral aj v Starej Ľubovni, Pušovciach, Lučenci či Rimavskej Sobote. Po pätnástich rokoch v rámci ligy tak zažije obnovenú premiéru, na ktorú sa teší, hoci to nebude na domácom štadióne pred zrakmi vlastných divákov. "Veľmi sa teším, aj keď to nebude úplne doma. V Tatrane som prežil určité obdobie, kde sme nemali ideálne podmienky. Môžem povedať, že teraz je to úplne iné po všetkých stránkach. Netreba všetkému veriť, čo hovoria druhí. Najlepšie zistenie príde, ak si to človek vyskúša na vlastnej koži. Ja som rád, že som opäť doma," povedal na margo svojho príchodu útočník Lukáš Hricov.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk/Ivan Harčár

Diskusia

Podobné články