Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Mužstvo zostavené z hráčov Chelsea na hosťovaní: Tento tím by bol konkurencieschopný aj v Premier League!

BRATISLAVA - Presne 42 hráčov londýnskej Chelsea je aktuálne na hosťovaní z anglického tímu. Pokúsili sme sa z tohto širokého zoznamu futbalistov zostaviť nové mužstvo. Čo poviete? Bol by tento tím konkurencieschopný v anglickej Premier League?
Zdroj: 22707
Zdieľajte:

Brankár:

Eduardo (Vitesse)

Tridsaťšesťročný Eduardo, celým menom Eduardo dos Reis Carvalho, je kmeňovým hráčom londýnskej Chelsea od augusta 2016, kedy prišiel z chorvátskeho Dinama Záhreb ako úradujúci majster Európy s Portugalskom. So svojimi skúsenosťami mal vytvoriť zdravú konkurenciu dvojici Thibaut Courtois a Asmir Begovič.

Prečítajte si aj

VIDEO Absolútna šialenosť: Klub za dve hodiny získal rekordných 22 nových hráčov!

Doposiaľ ale v drese The Blues neodchytal ani jediný zápas a na lavičke náhradníkov bol iba 19-krát. V júly 2018 odišiel na hosťovanie do holandského Vitesse a s Chelsea sa dohodol na predĺžení kontraktu do leta 2020.

Obrancovia:

Tomáš Kalas (Bristol City)

Rodák z českého Olomouca je hráčom Chelsea Londýn od januára 2011. Stopér, ktorý môže hrať aj na pravej obrane, debutoval v seniorskom futbale v sezóne 2009/10 a ihneď ohúril svojou rýchlosťou a dobrým bránením situácii jeden na jedného.

Za prvý tím The Blues nastúpil prvýkrát pri víťazstve 2:0 v Capital One Cup-e proti Arsenalu, kedy do hry naskočil v posledných minútach zápasu. Následne sa na pár minút dostal na ihrisko aj v zápase Ligy majstrov proti Galatasarayu.

Debutu v základnej zostave sa dočkal v apríli 2014, kedy tvoril stopérsku dvojicu s Branislavom Ivanovičom v zápase proti Liverpoolu (2:0). V závere tej istej sezóny nastúpil ešte do zápasu proti Cardiffu (2:1).

Odvtedy ale český reprezentant putuje po hosťovaniach. Najprv bol v nemeckom 1. FC Kolín nad Rýnom. Následne sa vrátil do Anglicka obliekal dresy Middlesbrough, Fulhamu a aktuálne je na hosťovaní v Bristole City.

Matt Miazga (Reading)

Dvadsaťtriročný Američan prišiel na Stamford Bridge 30. januára 2016. Vtedy dvadsaťročný defenzívny talent podpísal s The Blues štyri a pol ročný kontrakt.

Za prvé mužstvo Chelsea ale doposiaľ odohral iba dva zápasy. Po vydarenom hosťovaní v holandskom Vitesse, kde odohral 72 zápasov a strelil aj päť gólov, sa skúšal presadiť aj vo Francúzsku. Za FC Nantes ale odohral iba 9 zápasov. Od 25. januára je na hosťovaní v anglickom druholigovom Readingu.

Prečítajte si aj

FOTO Slovan získal ďalšiu posilu: Tentokrát zalovil v slovenskej lige!

Kurt Zouma (Everton)

Kurt Zouma sa stal hráčom Chelsea v posledný januárový deň v roku 2014, no do konca sezóny ešte ostal hráčom francúzskeho St. Etienne.

Debut mal ako zo sna, keď otváral skóre zápasu Capital One Cup-u proti Boltonu. Užil si aj finále tohto pohára, keď nastúpil ako stredopoliar v zápase proti Tottenhamu. Následne si užil aj víťazstvo v Premier League. Prvú sezónu v Londýne tak mal fantastickú, no tá druhá bola skrátená kvôli dlhodobému zraneniu.

K prvému tímu sa vrátil v júly 2017. Podpísal nový šesťročný kontrakt a odišiel na hosťovanie do Stoke City. Od augusta 2018 hosťuje v Liverpoole, kde oblieka dres Evertonu.

Abdul Rahman Baba (Stade Reims)

Dvadsaťštyriročný reprezentant Ghany sa stal hráčom Chelsea v auguste 2015, keď do Londýna prestúpil z nemeckého Augsburgu.

Prečítajte si aj

VIDEO Slzy sa tlačia do očí: Zápas Nantes prerušili v deviatej minúte, aby vzdali hold Emilianovi Salovi

V prvej sezóne v Londýne zaznamenal 23 štartov. V auguste 2016 odišiel na hosťovanie do nemeckého Schalke 04, kde si ho vyžiadal jeho bývalý tréner z Augsburgu. V nemeckej Bundeslige strávil ghanský ľavý obranca nasledujúce dve sezóny. Pôsobisko zmenil až 29. januára tohto roka, keď odišiel hosťovať do tímu francúzskeho prvoligistu Stade Reims.

Stredopoliari:

Christian Pulisic (Borussia Dortmund)

Chelsea Londýn sa s nemeckou Borussiou Dortmund dohodla na prestupe amerického supertalentu na začiatku januára 2019. Pulisic ale zvyšok sezóny ešte dohrá v nemeckej Bundeslige a k The Blues sa pripojí na začiatku nasledujúcej sezóny.

Dvadsaťročný futbalista podpísal s Londýnčanmi päť a pol ročný kontrakt a stal sa tretím Američanom na Stamford Bridge (Matt Miazga, Roy Wegerle).

Rýchlonohý futbalista najčastejšie nastupuje na pozícii pravého krídelníka, no dokáže zahrať aj na ľavo alebo pod útočníkom. V našej zostave bude hrať ofenzívnejšieho pravého stredopoliara.

Tiemoue Bakayoko (AC Miláno)

Bakayoko bol pred príchodom do Chelsea členom skvelého tímu AC Monaco, ktoré dokázalo vyhrať francúzsku ligu a v Lige majstrov dokráčalo až do semifinále. V júly 2017 sa podpisom päťročného kontrakt presunul do Premier League.

V auguste 2018 londýnsky celok oznámil, že francúzsky reprezentant strávi nasledujúcu sezónu na hosťovaní v talianskom AC Miláno. Pôsobenie v Serie A si vysoký, silný a rýchly stredný záložník pochvaľuje a je spokojný s pôsobením pod vedením Gennara Gattusa.

Mason Mount (Derby County)

Mnoho fanúšikov The Blues ho vníma ako nového Franka Lamparda. Možno aj preto, že práve bývalý fantastický stredopoliar Chelsea si ho zobral pod svoje krídla do druholigového tímu Derby County.

Rodák z Portsmouthu a anglický mládežnícky reprezentant odohral v Championship 26 zápasov. Na svojom konte má štyri góly a dve asistencie.

Kenedy (Newcastle United)

Odchovanec brazílskeho futbalového klubu Fluminense prišiel do Londýna v auguste 2015. Doposiaľ v modrom drese odohral 27 zápasov a pripísal si tri góly a rovnaký počet asistencií. Následne si ale odkrútil polročné hosťovanie vo Watforde a od januára minulého roka hosťuje v Newcastli United.

V aktuálnej sezóne má spoluhráč Martina Dúbravku na svojom konte jediný gól a jednu asistenciu v 19 zápasoch Premier League.

Útočníci:

Michy Batshuayi (Crystal Palace)

Belgický futbalový reprezentant prestúpil do Londýna v júly 2016 z francúzskeho Marseille. V drese Olympique Marseille odohral 78 zápasov a strelil 33 gólov. Aj preto musela Chelsea zaplatiť takmer 40 miliónov eur.

Na Stamford Bridge strávil sezónu a pól, keď sa v januári minulého roka presunul na hosťovanie do nemeckej Borussie Dortmund. V Bundeslige si nepočínal vôbec zle. V 14 zápasoch strelil 9 gólov. Ani v lete sa ale nedočkal šance v prvom tíme The Blues a odišiel hosťovať do španielskej Valencie.

V La Lige mu to ale nešlo a v 23 zápasoch skóroval iba trikrát. V januári sa tak vrátil do Londýna, no dres Chelsea opäť neoblečie. Tentokrát bude hosťovať v tíme Crystal Palace.

Álvaro Morata (Atlético Madrid)

Mal sa stať novým superkanonierom londýnskej Chelsea, aj preto zaňho The Blues zaplatili 66 miliónov eur španielskemu Realu Madrid. Predpoklady na to mal, darilo sa mu v Juventuse a následne po návrate do Madridu aj v drese Realu.

V Londýne naňho ale padla akási deka. Góly síce strieľať stále dokázal, no takisto vedel zahodiť aj nemožné. Aj napriek tomu ale za Chelsea v 72 zápasoch skóroval dvadsaťštyrikrát. Na 66 miliónovú posilu je to primálo.

Aj preto sa Londýnčania museli porozhliadnuť po náhrade. Stal sa ňou Gonzalo Higuaín, ktorému Maurizio Sarri verí. Pre Moratu tak na Stamford Bridge neostalo miesto a preto odišiel na hosťovanie do klubu, v ktorom futbalovo vyrastal. Stal sa hráčom Atlética Madrid.

Náhradníci:

Prečítajte si aj

Ešte stále váhate, či sa inšpirovať? Rozprávkové výhry a geniálny cash out vás definitívne presvedčia!

Jedenástku by sme mali. Zo zoznamu hosťujúcich hráčov vieme ale vyskladať aj veľmi slušnú lavičku náhradníkov. Na tej by mohol byť napríklad brankár Nathan Baxter, ktorý chytá v tretej anglickej súťaži v drese Yeovil Town-u.

Medzi obrancami by sa mohli ocitnúť Ola Aina (FC Turín), Reece James (Wigan), Trevoh Chalobah (Ipswich Town) či Todd Kane (Hull City).

Do stredu poľa by boli pripravení Lewis Baker (Reading), Mario Pasalic (Atalanta), Jacob Maddox (Cheltenham Town), Kasey Palmer (Bristol City), Charly Musonda (Vitesse) či Victor Moses (Fenerbahce)

V útoku by si svoje miesto našiel Tammy Abraham (Aston Villa), ktorý je aktuálne najlepším strelcom druhej anglickej súťaže.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články