Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Slzy sa tlačia do očí: Zápas Nantes prerušili v deviatej minúte, aby vzdali hold Emilianovi Salovi

NANTES - Krásne momenty mohli diváci vidieť pri včerajšom zápase FC Nantes. Fanúšikovia i hráči vzdali hold Emilianovi Salovi.
Zdroj: 30922
Zdieľajte:

Stále nie je nič oficiálne potvrdené, stále žije celý futbalový svet v nádeji, že je argentínsky futbalista Emiliano Sala stále nažive. Aj napriek tomu sa mu ale vo včerajšom zápase francúzskeho celku FC Nantes dostalo veľkej pocty.

V utorok hostil anglický Arsenal na Emirates Stadium futbalistov Cardiffu City, klubu, ktorého rekordnou posilou sa stal práve argentínsky zakončovateľ. Iba pred jedenástimi dňami podpísal s anglickým celkom kontrakt, no už o dva dni zmizol bez stopy aj spolu s pilotom Davidom Ibbotsonom.

Fanúšikovia i hráči oboch anglických celkov si pamiatku strateného futbalistu uctili minútou ticha. Sala sa dokonca objavil aj na zápasovej súpiske. Arsenal ho tam umiestnil ako hráča Cardiffu, no namiesto čísla bola pri jeho mene kvetina.

Už o deň neskôr, v stredu, odohral svoj prvý zápas od veľkej tragédie aj francúzsky celok FC Nantes. Na domácom ihrisku hostil St. Etienne. Futbalisti Nantes nastúpili v špeciálnych dresoch s menom Sala a nápisom "Milujeme ťa Emi" na chrbte.

Pred výkopom si ešte spoločne aj s celým realizačným tímom v kruhu uctili pamiatku svojho bývalého spoluhráča.

Počas zápasu sa činili aj domáci fanúšikovia, ktorí si pripravili prekrásnu choreografiu.

Ďalší prekrásny moment prišiel v deviatej minúte zápasu. Hlavný arbiter stretnutia prerušil zápas a celý štadión vrátane všetkých hráčov tak vzdal minútovú poctu pre Emiliana Salu. Viacero z aktérov sa neubránilo slzám, na čele s trénerom francúzskeho klubu, Vahidom Halilhodzicom.

Prekrásne gesto ale preukázali aj fanúšikovia anglického Cardiffu City, ktorí pricestovali na zápas francúzskeho celku a takisto vzdali rešpekt argentínskemu futbalistovi, ktorého bohužiaľ nikdy v drese svojho tímu nevideli nastúpiť.

"Nikdy sme ťa nevideli hrať a nikdy sme ťa nevideli skórovať. Emiliano, náš prekrásny bluebird, budeme ťa navždy milovať," znie text na banneri, ktorý si fanúšikovia z Walesu priniesli so sebou.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články