Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Zimné nákupy pokračujú: Posily hlásia v Nitre aj Dunajskej Strede

NITRA/D. STREDA - Oba tímy zalovili za hranicami, do DAC-u prišiel hráč nemeckého Leverkusenu.
Zdroj: 10174
Zdieľajte:

Futbalový klub FC Nitra získal do svojho kádra Frederika Bilovského, ktorý nedávno skončil v českom klube Dukla Praha. Dvadsaťšesťročný ofenzívny stredopoliar podpísal s klubom zmlubu na rok a pol. Informáciu priniesla oficiálna stránka nitrianskeho klubu.

Prečítajte si aj

VIDEO Krkić, Zárate, Muniain, Miyaichi, Ødegaard a ďalší: Mali byť novým Messim, kde sú teraz?

"Na tohto hráča sme dostali tip, nakoľko mu v lete končila zmluva v Dukle. Mal veľmi dobré referencie už z predošlého pôsobenia na Slovensku, preto sme ho oslovili a dohodli sa na podmienkach, Frederik mal záujem hrať v Nitre," povedal športový riaditeľ Marián Süttö. S futbalom začínal v rodnej Dubnici, najvyššiu súťaž si vyskúšal na Myjave, v ktorej pôsobil tri roky. Následne putoval do českej Dukly Praha, za ktorú v súčasnej sezóne nastúpil na 16 zápasov a pripísal si jeden gól.

DAC Dunajská Streda angažoval poľského brankára Tomasza Kucza z nemeckého Bayeru Leverkusen. Devätnásťročný rodák z Varšavy bude na Žitnom ostrove hosťovať počas jarnej časti aktuálnej sezóny a DAC má na hráča predkupné právo.

Na jeho príchode má veľký podiel tréner brankárov Martin Raška, ktorý počas zimnej prestávky absolvoval stáž u farmaceutov. "Začiatkom januára som mal príležitosť stráviť päť dní v Leverkusene, kde som mohol zblízka sledovať prácu trénera brankárov Davida Thiela a jeho zverencov. Tomasz Kucz je mladý a veľmi talentovaný brankár, ktorý má obrovskú túžbu ukázať sa v profesionálnom futbale. Preto sa rozhodol pokračovať u nás," vyhlásil tréner brankárov DAC.

Prečítajte si aj

FOTO Vysmiaty Ronaldo sa fotil v lietadle, fanúšikovia zúria: Tvrdé slová od Linekera aj bývalého ragbistu!
Zdieľajte:
Zdroje informácií: fcnitra.com, fcdac.sk

Diskusia

Podobné články