Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

10 cieľov na rok 2019: Messi má na dosah unikátny hetrik!

BARCELONA - Minulý rok nebol pre Lionela Messiho vôbec zlý. S FC Barcelona ovládol ligu, Copa del Rey a španielsky Superpohár, získal Zlatú kopačku aj trofej Pichichi. V roku 2019 však má pred sebou ďalšie výzvy.
Zdroj: 27548
Zdieľajte:

Piata Liga majstrov

Messi jasne povedal, že v tomto roku chce s Barcelonou uspieť v Lige majstrov, ktorú s katalánskym klubom už štyrikrát vyhral. Prvýkrát môže oslavovať zisk "ušatej trofeje" ako kapitán tímu. Májové finále sa hrá na štadióne madridského Atlética Wanda Metropolitano, o to viac by to pre Messiho bolo pikantnejšie.

Prečítajte si aj

Prestupový prievan? 5 hráčov Premier League, ktorí môžu v zime zmeniť dres

Piata Zlatá kopačka a šiesta Pichichi

Argentínsky reprezentant vlani ovládol tabuľku strelcov v Španielsku aj celej Európe. Po raketovom štarte do sezóny 2018/19 je reálna možnosť , že si svoje strelecké triumfy o pár mesiacov zopakuje.

Druhý najväčší počet štartov za Barcelonu

Messi je len 18 zápasov od prekonania Andrésa Iniestu v počte štartov za Barcu, ktorý odohral 674 zápasov v červeno-modrom drese. Túto métu by mal bez problémov prekonať a začať útočiť na absolútneho rekordéra Xaviho so 767 zápasmi.

Vyrovnanie Giggsa

Pokiaľ Barcelona zvládne vyhrať treble, Messi by sa dotiahol na Ryana Giggsa v počte vyhraných trofejí v seniorskej kariére. Legenda Manchestru United je zároveň držiteľom najviac trofejí v jednom klube.

Hetrik z priamych kopov

Priame kopy sú jeho mimoriadne úspešnou zbraňou, jeho ľavačka naposledy pálila zo štandartiek dvakrát proti Espanyolu. Messi navyše svoje technické schopnosti neustále vylepšuje.

Najviac výhier v La Lige

Už len jedenásť výhier mu chýba k prekonaniu rekordu bývalého brankára Realu Madrid Ikera Casillasa v počte výhier v španielskej najvyššej súťaži. Legendárny gólman má na svojom konte 334 výhier.

400 gólov v La Lige

Veľmi skoro zrejme dosiahne tohto zápisu, veď 31-ročný útočník má v lige 398 gólov. Je možné že prekonanie magického čísla 400 uvidia fanúšikovia ešte v januári.

50 hetrikov v profesionálnej kariére

Počas svojej famóznej kariéry strelil tri a viac gólov už v 49 zápasoch. Už len jeden veľký a gólovo bohatý zápas potrebuje k tomu, aby dosiahol ďalšiu unikátnu métu.

Prečítajte si aj

Prvý veľký prestup leta, mladík mení Bundesligu za Premier League!

Naháňanie legendárneho Pelého

Brazílska legenda nastrieľala za Santos 643 gólov, Lionel Messi má v drese Barcelony už 573 zásahov. V tomto roku zrejme brazílsku modlu neprekoná, môže sa však k nemu výrazne priblížiť.

50 gólov v Copa del Rey

Messi v domácom pohári skóroval už 48-krát, v januári ho čaká osemfinálový dvojzápas s Levante a nikoho neprekvapí, pokiaľ Leo dosiahne guľatého jubilea v najbližších zápasoch.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: fcbarcelona.com

Diskusia

Podobné články