Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Prvý veľký prestup leta, mladík mení Bundesligu za Premier League!

DORTMUND, LONDÝN - Christian Pulisic sa v lete bude sťahovať na Britské ostrovy. Borussia Dortmund sa dohodla s Chelsea Londýn na prestupe 20-ročného krídelníka.
Zdroj: 17005
Zdieľajte:

Christian Pulisic, ktorý ešte len v septembri minulého roka oslávil okrúhlu dvadsiatku, bol už nejaký čas spájaný s prestupom. Američan, ktorému mnohí veštia obrovský potenciál, odíde z Dortmundu po vyše štyroch rokoch, keď pre BVB podpísal ešte vo februári 2015.

Prečítajte si aj

VIDEO Padol aj posledný: Harry Kane v elitnom klube. Týmto sa môže pochváliť málokto!

Prestupová čiastka činí 64 miliónov eur, pričom Pulisicova cena sa na portáli transfermarkt.com pohybuje na hranici 50 miliónov eur. Oba celky sa dohodli na tom, že rodák z Hershey dohrá sezónu v Nemecku. Primárna pozícia mladého futbalistu je pravé krídlo, alternovať vie aj na ľavom.

Zmluva s Borussiou mala Pulisicovi vypršať až v lete 2020. Detaily o tej novej zatiaľ známe nie sú, môžeme ale s veľkou pravdepodobnosťou očakávať kontrakt minimálne na päť rokov.

V aktuálnej sezóne toho americký reprezentant veľa nenahral. Zahral si v 18 dueloch Bundesligy, Ligy majstrov a DFB-Pokal, v ktorých odohral 1 024 minút. Čo sa týka produktivity, na jeho konte nájdeme celkovo tri góly a štyri asistencie vo všetkých vyššie spomínaných súťažiach.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: transfermarkt.com

Diskusia

Podobné články