Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Najlepší slovenský futsalista si zahrá za Spartu, talentovaný brankár Slovana mieri do Slavie

PRAHA - Dva silné české kluby a odvekí rivali, Sparta a Slavia, získali po jednom kvalitnom slovenskom futsalistovi.
Zdroj: 27680
Zdieľajte:

Skúsený slovenský reprezentant Tomáš Drahovský, ktorý sa štyrikrát po sebe stal najlepším futsalistom krajiny, prestúpil z tímu Plásticos Romero Cartagena do AC Sparta Praha. Počas aktuálneho ročníka v drese španielskeho tímu zaznamenal napríklad hattrick do siete slávnej Barcelony.

Prečítajte si aj

VIDEO Ronaldo je na nezastavenie: Svojím gólom rozhodol zápas proti silnému Maroku

Sparta mala o Drahovského záujem už dlhšie, nakoniec slovenskú hviezdu zlomila. Spoločne s ním prichádza do vicemajstrovského tímu aj najlepší český futsalista a síce Michal Seidler. Ten hrával za poľský Rekord Bielsko-Biała. Obaja sa stretli v maďarskom Györi ETO Futsal Club.

Zaujal taktiež odchod 20-ročného brankára Marek Karpiaka zo Slovana Bratislava do Slavie Praha. Čerstvý mladý majster Slovenska je veľkou budúcnosťou nášho futsalu na najbližších niekoľko mnoho rokov a v českej metropole môže rozvíjať svoj talent.

Úradujúci šampión z hlavného mesta však už po roku pravdepodobne končí svoju púť vo Varta futsal lige. Pred štartom sezóny 2017/18 prešiel pod značku Slovan z predošlého Slovmatic, v ročníku 2018/19 by mal existovať iba tím v druhej najvyššej súťaži. Oficiálne však ešte nič nie je a rozhodnutie prinesú najbližšie týždne, možno mesiace.

V rozmedzí dvoch dní zaujal aj tretí odchod z našej najvyššej súťaže. Brazílčan s japonským pôvodom Henry Shoji Fuzimoto Hatakeyama, ktorý počas sezóny prišiel do Wild Boys ´02 Bratislava, sa stal posilou poľského mužstva KS Acana Orzeł Futsal Jelcz-Laskowice.

Nessa temporada, irei atuar pelo Orzel, da Polônia! Que Deus nos abençoe e que possamos fazer uma boa temporada! Tanto individualmente como coletivamente! #fé #gratidão #colhendoosfrutos #poland #orzel #pracima

Príspevok, ktorý zdieľa Henry Hatakeyama (@henry_lhp),

Zdieľajte:
Zdroj informácií: instagram.com

Diskusia

Podobné články