Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Ronaldo je na nezastavenie: Gólom rozhodol zápas proti silnému Maroku

MOSKVA - Futbalisti Portugalska zvíťazili v stredajšom zápase B-skupiny MS nad Marokom 1:0. O jediný gól zápasu v moskovských Lužnikách sa v 4. minúte postaral Cristiano Ronaldo, keď hlavičkou prekonal Munira El Kajouiho. Pre Maroko je to druhá prehra na turnaji, po ktorej je už bez šance na postup.listi Portugalska zvíťazili v zápase B-skupiny MS v Rusku nad Marokom 1:0.
Zdroj: 28896
Zdieľajte:

Kapitán Portugalska je so štyrmi gólmi priebežne najlepší strelec šampionátu. Bol to pre neho zároveň 85. gól v reprezentačnom drese, čím sa stal najlepším európskym reprezentačným strelcom. V celosvetovom rebríčku je pred ním iba Ali Daei z Iránu, ktorý zaznamenal 109 gólov v národnom tíme.

Portugalsko odohrá tretí zápas v B-skupine v pondelok 25. júna od 20.00 SELČ v Saransku proti Iránu, Maroko nastúpi v rovnakom čase v Kaliningrade proti Španielsku.

Prečítajte si aj

Messi proti Modričovi - vražedný súboj kapitánov a srdciarov: Nabaľ si vačky v ťaháku majstrovstiev!

B-skupina, 2. kolo:

Portugalsko - Maroko 1:0 (1:0)

Gól: 4. Ronaldo. ŽK: Ad. Silva - Benatia. Rozhodcovia: Geiger - Fletcher (obaja USA), Anderson (Kan.), 78.011 divákov

Portugalsko: Patricio - Soares, Pepe, Fonte, Guerreiro - B. Silva (59. Martins), Carvalho, Moutinho (89. Ad. Silva), Mario (70. B. Fernandes) - Guedes, Ronaldo

Maroko: El Kajoui - Dirar, Benatia, Da Costa, Hakimi - El Ahmadi (86. Fajr), Boussoufa - N. Amrabat, Belhanda (75. Carcela-Gonzalez), Ziyech - Boutaib (69. El Kaabi)

Ronaldo už v 4. minúte potvrdil skvelú formu, keď po signáli z rohového kopu využil nedôraz marockej defenzívy a hlavou otvoril skóre - 1:0. Portugalský kapitán sa dostal do šance aj v 10. minúte, pravačkou však tesne minul bránku. Od tohto momentu prevzali inicatívu Maročania. V 13. minúte ju potvrdil hlavičkujúci Benatia, ale Rui Patricio mu výborným zákrokom zmaril radosť. Reprezentanti Maroka sa snažili vytvoriť si tlak, obranu Portugalska však v prvom polčase nedokázali prekvapiť. Naopak, v 39. minúte Ronaldo vysunul do šance Guedesa, ktorý z voleja trafil iba do marockého brankára.

V 56. minúte to Maročan Belhanda skúsil strelou z hranice šestnástky, ale ani jeho pokus skóre nezmenil. Krátko nato sa ten istý hráč dostal k zakončeniu po priamom kope, Rui Patricio však zneškodnil jeho pokus k pravej žrdi. Maročania sa postupne dostávali k častejšej streľbe, streleckou aktivitou hýril najmä Belhanda, ale marocký gól nepriniesla ani technická strela Ziyecha v 68. minúte. Záverečná štvrťhodina bola najmä o marockej snahe o vyrovnanie, tá však narážala na koncentrovanú defenzívu súpera. Maročania sa síce viackrát dostali k zakončeniu, ich pokusy však zväčša minuli bránku. Úspešný nebol ani Ziyech, keď v 90. minúte vnikol do pokutového územia, ale zakončil nepresne. V úplnom závere mal vyrovnanie na kopačke Belhanda, ľavačkou však opäť netrafil presne.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články