Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Futbalovú scénu opúšťa veľká legenda: Brazílsky brankár ukončil aktívnu kariéru

RIO DE JANEIRO - Brazílsky brankár ukončil v sobotu vo veku 38 rokov aktívnu kariéru.
Zdroj: 28098
Zdieľajte:

Brazílsky brankár Julio Cesar ukončil v sobotu vo veku 38 rokov aktívnu kariéru. Bývalý reprezentant a hráč Interu Miláno či Benficy Lisabon odohral posledný duel na legendárnej Maracane v drese svojho materského klubu Flamengo.

Prečítajte si aj

Ronaldo, Salah či Lewandowski? Ktoré hviezdy preniknú do finále Ligy majstrov? Takto to vidia elitní tipéri!

"Plakal som celý týždeň," povedal na margo svojej rozlúčky po stretnutí, v ktorom si udržal čisté konto a Flamengu pomohol k triumfu nad Americou 2:0 v druhom kole brazílskeho šampionátu. Spoluhráči ho po záverečnom hvizde nosili na ramenách a tribúny mu mohutne aplaudovali.

Vo svojej kariére obliekal aj dresy Chieva, Queens Parku Rangers a FC Toronto. V drese Brazíle bol brankárskou jednotkou na dvoch svetových šampionátoch, celkovo absolvoval tri a patril k najuznávanejším brankárom na svete.

S Interom Miláno získal päť majstrovských titulov v Taliansku a v roku 2010 s ním vyhral Ligu majstrov. S Benficou dosiahol tri ligové tituly v portugalskej najvyššej súťaži a s Brazíliou sa tešil z trofeje na Copa America 2004. V semifinále MS 2014 inkasoval od Nemecka sedem gólov. V januári tohto roku sa vrátil do Flamenga, aby ukončil kariéru v klube, kde v roku 1997 odštartoval profesionálnu kariéru. Informovala agentúra AP.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články