Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Nepríjemná správa: Slovenský reprezentačný brankár musí okamžite skončiť s futbalom!

BRATISLAVA - Tridsaťštyriročný reprezentačný brankár musí kvôli zdravotným problémom ihneď skončiť s futbalom. Informáciu priniesol Denník Šport.
Zdroj: 12337
Zdieľajte:

V lete 2017 ukončil dlhoročné pôsobenie v rakúskom Rapide Viedeň a zamieril do maďarského Debrecína. Tam ale odchytal ale iba jeden jediný duel, ešte na začiatku decembra proti Diósgyőru. Reč je o slovenskom brankárovi Jánovi Novotovi, ktorý musí pre zdravotné problémy skončiť s vrcholovým futbalom.

Sledujte nás na Instagrame a už vám žiadne novinky zo sveta futbalu neujdú!

V rozhovore pre Denník Šport slovenský brankár priznal problémy so zväčšenou aortou: "Všetko smeruje k tomu, že končím s vrcholovým futbalom. Spôsobili to zdravotné problémy. Presnejšie s hrudníkovou aortou. Má byť 35 milimetrov široká, mne sa za posledné mesiace výrazne zväčšila až na takmer 46 milimetrov. Podstúpil som viaceré hĺbkové vyšetrenia a doktori sa vyjadrili jasne, neodporučili mi ďalšie pokračovanie v profesionálnej kariére, pretože by to bolo nebezpečné pre život."

Ako je ale možné, že v predchádzajúcich pôsobiskách sa podobné problémy nevyskytli? Problém nastal až v lete pri podpise zmluvy s Debrecínom, kedy lekárske testy odhalili, že aorta je mierne roztiahnutá, no Slovákovi dali zelenú pre štart. "V lete pri podpise zmluvy testy odhalili, že aorta je len mierne roztiahnutá, ale dostal som zelenú a plnohodnotne som trénoval. Pred pár dňami sa lekári na mňa dôkladnejšie pozreli a zistili oveľa väčšie komplikácie."

Prečítajte si aj

Vice-prezident Barcelony prehovoril o prestupe Neymara do PSG: Keby nám to povedal, predali by sme ho za menej

Ján Novota spočiatku dúfal, že zdravotné problémy nebudú vážne a čoskoro sa zapojí do plnej záťaže. Ďalšie testy ale preukázali zhoršujúcu sa situáciu a slovenský reprezentant tak už ani netrénoval. "Na 99,9 percent je takmer isté, že končím," povedal Novota pre Denník Šport.

"V kariére som toho veľa preskákal a myslel som si, že zvládnem aj túto prekážku. Veril som, dúfal, ale už to nešlo. Je mi to ľúto, pretože som mal pred sebou ďalšie futbalové výzvy a necítil som sa do starého železa. Vidíte, futbalový osud to zariadil inak a otočil sa mi chrbtom.

Prečítajte si aj

Rafa Benítez o konci trénerskej kariéry: Keď aj doma usporadúvate taniera a poháre do formácie 4-4-2, nemôžete skončiť

"Je to pre mňa nová skutočnosť, musím sa s tým vyrovnať a zaradiť sa plnohodnotne do života bez profesionálneho futbalu. Nikdy som si nepomyslel, že rukavice na klinec zavesím nútene po zdravotnom probléme," dodal na záver.

Ján Novota je rodák z Matúškova. Seniorskú kariéru odštartoval vo VTJ Štúrovo, odkiaľ sa následne presunul cez FC Senec do DAC Dunajská Streda. V roku 2010 odišiel do gréckeho Panserraikos FC. Následne sa znovu cez Dunajskú Stredu presunul do rakúskeho Rapidu Viedeň, kde pôsobil od roku 2011 do leta 2017. Za Slovensko nastúpil do brány štyrikrát.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Denník Šport

Diskusia

Podobné články