Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Viceprezident Barcelony prehovoril o prestupe Neymara do PSG: Keby nám to povedal, predali by sme ho za menej

BARCELONA - Vice-prezident FC Barcelona, Jordi Mestre, opísal ako prebiehal prestup Neymara do Francúzska.
Neymarov prestup spôsobil trhovú infláciu.
Neymarov prestup spôsobil trhovú infláciu. Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Celé letné prestupové obdobie v roku 2017 sa točilo iba okolo Brazílčana Neymara. Ten sa poza chrbát Barcelony dohodol s parížskym PSG, ktorý napokon zaplatil jeho vysokú výkupnú klauzulu. Brazílčan tak prestúpil do metropoly Francúzska za rekordných 222 miliónov eur.

Sledujte nás na Instagrame a už vám žiadne novinky zo sveta futbalu neujdú!

Na povrch ale vyplávali informácie, že Barcelona by svojho už bývalého hráča pustila i za menšiu finančnú čiastku. Vice-prezident Barcelony, Jordi Mestre, opísal celý prestup v rozhovore pre sport-english.com.

"Čo nás štvalo najviac bolo to, ako to celé dopadlo. Rozprávali sme sa s ním a jeho otcom a neboli k nám úprimní. Ak by za nami prišiel a povedal, že chce odísť, tak ako to spravili Cesc Fabregas, Pedro, Alexis či Mascherano, určite by sme sa dohodli. To, čo ale spravil on, sa nerobí," povedal Mestre v rozhovore.

Pozrite si aj

VIDEO Fantastický Erik Sabo: Neuveriteľné 60-metrové sólo podčiarkol chladnokrvným zakončením

"Hral sa s nami na mačku a myš. Dostalo sa to k nám a vedeli sme kam to všetko smeruje. Oznámili sme mu, že mu nezaplatíme bonus za predĺženie kontraktu."

Neymar do poslednej chvíle nepovedal katalánskemu celku, že chce odísť. Barcelona si tak bola istá, že Brazílčan ostane.

"Nepovedal nám nič. Ak by tak spravil, PSG by bolo schopné kúpiť ho za menšiu sumu a takisto by to stálo menej peňazí aj nás. To, čo Neymarovo správanie spôsobilo je trhová inflácia. Mohli sme ušetriť množstvo peňazí."

Na otázku, či to Neymar robil všetko preto, aby získal veľký bonus odpovedal jednoznačne: "Som o tom presvedčený, preto ma to hnevá. Teraz pôjdeme na súd a tam sa rozhodne."

Vynáralo sa množstvo špekulácií, prečo Neymar silou mocou chcel opustiť Camp Nou, no pravda je iba jedna. Brazílčan už nechcel byť v tieni Lionela Messiho. "Neymar videl, že nikdy nebude číslom jedna pokiaľ je Messi v Barcelone. Všetci vieme, že Messi je skrátka iba jeden. Vedel, že musí opustiť Barcelonu aby sa stal najlepším. A je to správne rozmýšľanie."

Prečítajte si aj

Daj ma hrať alebo ťa zabijem - Argentínsky futbalista sa so zbraňou v ruke vyhrážal trénerovi!

Prestup Neymara zastihol Barcelonu nepripravenú. Zrazu stratila jeden z najdôležitejších článkov ofenzívy. "Bolo to malé zemetrasenie, pretože útočný trojzáprah bol zrazu preč. Valverde, ktorý vtedy iba prišiel, ostal bez neho. Každý ale spravil kus práce a z Neymarovho odchodu sme sa nezbláznili.

"Ostala veľmi silná Barcelona. Tím sa upravil podľa trénera. Z 24 hráčov sme skončili na dvadsiatichdvoch a máme množstvo kvality, skúseností aj talentu. A navyše, stále máme Messiho."

Barcelona ale potrebovala Neymara nahradiť a tak ešte v lete prišiel na Camp Nou Ousmane Dembélé. V zime sa zase podaril dotiahnuť prestup Philippeho Coutinha z Liverpoolu. "Coutinho prišiel pri prestupe k nám o množstvo peňazí. Naozaj robil všetko preto, aby k nám prestúpil. Tak ako to spravili aj Mascherano so Suárezom. Toto jednoznačne ukazuje tú túžbu hrať za Blaugranas."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články