Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO+FOTO Týchto 7 vecí ste o Alexisovi Sánchezovi nevedeli: Aj vďaka tomuto je jedinečný futbalista

MANCHESTER - Alexis Sánchez je teraz jedným z najznámejších športovcov na celej planéte. Sú však veci, ktoré o ňom určite neviete.
Zdroj: 27213
Zdieľajte:

1. Kým by bol, ak by nehral futbal?

Alexis Sánchez sa narodil v Tocopilli v severnej časti Čile, v meste s 25 000 obyvateľmi. Je to aj mesto energie, pretože vyrába elektrinu pre tento región. Jeho brat Humberto pred štyrmi rokmi povedal: "Keby Alexis nebol futbalistom, určite by pracoval v baniach, ako väčšina ľudí tu."

2. Jeho zaujímavá prezývka

Jeho prezývka ako malý chlapec bola Dilla, čo je skratka pre španielske slovo Ardilla, čiže veverička. Sánchez si túto prezývku vyslúžil preto, lebo mu vždy trvalo len pár sekúnd, kým sa vyšplhal na strom či na nejakú budovu, keď bežal pre stratenú loptu počas pouličných hier.

Prečítajte si aj

FOTO TOP 7 Najpredávanejšie futbalové dresy: Neuhádnete, ktoré sú tie naj!

3. Skromné začiatky

Sánchez mal skromné začiatky. Jeho otec odišiel krátko pred jeho narodením a jeho matka Martina predávala ryby, aby si zarobili na živobytie. Keď hral Sánchez v 16 rokoch za Cobrelou, jeho mama dostala pokutu 1000 dolárov za predaj rýb bez vodičského preukazu. Nemohla si dovoliť, aby bol Alexis v kontakte s jeho agentom Fernandom Felicevichom, ktorý kúpil jeho registráciu a vyrovnal dlh.

4. Jeho rýchlosť desí obrancov

Je doslova cestný bežec. Raz išiel v Taliansku do mesta na nákupy a stratil svoje kľúče od auta. Namiesto toho, aby išiel taxíkom, bežal štyri míle domov pre náhradné kľúče. Niet divu, že jeho rýchlosť desí obrancov.

5. Prvý pár kopačiek

Prvý pár kopačiek dostal, keď mal 15 rokov od miestneho starostu, ktorý podporoval Sánchezov tím Arauco. Dal mu pár kopačiek Reebok. Do tej doby mu jeho mama kopačky vypožičiavala. Sánchez povedal: "Bol som tak nadšený, že som v nich chodil aj po ulici, hoci mali štuple a boli len na trávu." Na ulici hrával futbal na boso: "Hra na boso mi dala môj štýl, behal som s malými skokmi, pretože som sa uhýbal kameňom."

6. Štvornohí miláčikovia

Do Manchestru sa sťahuje so svojimi psami Atomom a Humberom. V Arsenale mali Atom a Humber svoj vlastný banner, či tak tomu bude aj na Old Trafforde sa ešte len uvidí.

7. Budúci herec?

Sánchez nie je žiadny začiatočník na veľkom pódiu. Keď nebude hrať futbal, chce byť hercom. Povedal: "Bol by to pekný sen, keby som sa objavil vo filmoch, a to buď ako detektív - viete, šikovný chlapík, dobre oblečený, pištole, chladný postoj - alebo ako jeden z tých chalanov, ktorý pracuje v NASA a vie o všetkom."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články