Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO+FOTO TOP 15 talentov súčasnosti: Nástupca Buffona či brazílsky klenot - 2. časť

BRATISLAVA - Prinášame vám druhú časť nášho rebríčka 15 najtalentovanejších futbalistov súčasnosti, ktorí sa narodili najneskôr v roku 1996.
Zdroj: 15310
Zdieľajte:

10. Timo Werner (RB Lipsko)

Prečítajte si aj

VIDEO+FOTO TOP 15 talentov súčasnosti: Najmladší americký hráč roka či strelec hetriku do siete Slovenska - 1. časť

Ak ste o ňom ešte nepočuli, určite zbystrite pozornosť. Timo Werner je hráčom nemeckého Lipska už od minulej sezóny, kedy prišiel zo Stuttgartu za 10 miliónov eur. Ako devätnásťročný dokázal v Bundeslige za VfB nastrieľať 6 gólov a pridal i 4 asistencie. Žiadne rekordy síce nelámal, no to čo prišlo v ďalšej sezóne už bolo o niečom inom.

Werner bol jednou z hlavných postáv Lipska v senzačnej nováčikovskej sezóne v Bundeslige, keď v 31 zápasoch dokázal nastrieľať neuveriteľných 21 gólov a pridal i 7 asistencií a získal striebornú kopačku. To všetko zvládol ako dvadsaťročný.

Nezaostáva ani v aktuálnej sezóne. Po 22 zápasoch vo všetkých súťažiach má na svojom konte 12 gólov a 3 prihrávky. "Je rýchly ako vietor a v zakončení sa chová ako skúsený mazák," povedal o klenote Lipska Joachim Löw.

9. Kingsley Coman (Bayern Mníchov)

V nemeckej Bundeslige ešte ostaneme. Ďalším na našom zozname je totiž skvelý francúzsky mladík Kingsley Coman. Dva roky strávil Francúz v metropole Bavorska na hosťovaní z turínskeho Juventusu, no pred koncom tohto leta sa Bavori rozhodli uplatniť opciu a s Comanom podpísali zmluvu do roku 2020.

V tejto sezóne už patrí k stálym členom základnej zostavy Bayernu Mníchov a fanúšikovia ho považujú za aktuálne najlepšieho krídelníka svojho tímu. "Cítim na sebe ako sa zlepšujem," povedal o sebe francúzsky supertalent.

8. Gianluigi Donnarumma (AC Miláno)

Nasledovník Gianluigiho Buffona - presne tak označili taliansky fanúšikovia Donnarummu, keď ho prvýkrát videli nastúpiť za Rossoneri. Debutova už ako šestnásťročný a aktuálne je jasnou jednotkou milánskeho AC.

Prečítajte si aj

VIDEO+FOTO Hororové zábery z belehradského derby: Fanúšik bojuje o život!

Dostal sa už aj do reprezentácie a nie je pochýb o tom, že práve on bude po Buffonovi novým brankárom Squadra Azzurra. Aktuálne ale zažíva neľahké obdobie a za všetko môžu prestupové špekulácie. Pred sezónou bol spájaný s odchodom z Milána, no Donnarumma napokon poslúchol radu talianskej brankárskej legendy, Dina Zoffa: "Vykašli sa na prestup a sústreď sa na svoju prácu, inak sa z toho zblázniš. Ostaň v Miláne, kde sa môžeš zdokonaliť ako hráč ale i človek."

7. Gabriel Jesus (Manchester City)

Do Premier League vletel ako hurikán a nezastavilo ho ani zranenie. Po príchode z Palmeiras za 33 miliónov eur sa v desiatich zápasoch anglickej ligy presadil hneď sedemkrát. V aktuálnej sezóne má na svojom konte už 15 zápasov a 8 strelených gólov. Ďalšie dva presné zásahy pridal v Lige majstrov.

Budúci rok ho zrejme čaká vrchol doterajšej kariéry. S Brazíliou sa v Rusku pokúsi dobiť svetový šampionát. Brazílčania majú naozaj fantastické mužstvo a bude zaujímavé sledovať, ako sa im bude dariť. Pomôže im strelecky aj klenot Manchestru City?

6. Marcus Rashford (Manchester United)

V Manchestri ešte ostaneme. Rashford sa učil od Rooneyho, bol jeho vzorom na ihrisku i mimo neho. Učil ho zodpovednosti a koncentrácie. Rooney síce na Old Trafford už nehrá, no Rashford ostal a stáva sa novou hviezdou červených diablov. Do karát mu hrá i dôvera zo strany Josého Mourinha.

Marcus Rashford má pred sebou svetlú budúcnosť, no zatiaľ sa musí prispôsobovať. Útočná sila, ktorú United majú v dvojici Lukaku - Ibrahimovič, ho vytlačila do krídelních priestorov. Ani to ale mladému anglickému futbalistovi neprekáža a stále dokáže ohúriť fanúšikov The Red Devils. V aktuálnom ligovom ročníku má na svojom konte 4 góly a rovnaký počet asistencií. 3 presné zásahy pridal aj v Lige majstrov.

Už zajtra vám v poslednej tretej časti prinesieme prvých päť miest nášho rebríčka TOP 15 najtalentovanejších futbalistov súčasnosti! Sledujte náš web!

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články