Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

FOTO TOP 7 Svetové futbalové hviezdy odhalili tetovania: Tieto vám vyrazia dych!

BRATISLAVA - Futbalisti milujú svoje tetovania. Niektoré majú väčší význam než ostatné.
Zdroj: 26618
Zdieľajte:

Nie je žiadnym tajomstvom, že tetovania zdobia telo nejedného futbalistu. A nie je rovnako žiadnym prekvapením, že mnoho futbalistov sa neuspokojí len s jedným podobným doplnkom, ale chcú ich mať na tele viac. Pozreli sme sa bližšie na to, aké tetovania nosia tí najznámejší futbalisti a i na to, čo vyjadrujú.

Prečítajte si aj

ONLINE zo Serie A: Juventus Turín - Inter Miláno

1. Sergio Ramos (Real Madrid)

Hviezda Realu Madrid má plné telo tetovaní. Samozrejme, nesmieme zabudnúť na veľké čísla na prstoch na rukách. Ramos si však najviac váži tetovanie rozložené na jeho pravom a ľavom bicepse. "Duch mŕtvych leží v pamäti tých, ktorí sú nažive". Je to symbol úcty k obetiam teroristických útokov v New Yorku dňa 11. septembra 2001 a v Madride 3. septembra 2004.

Ramos má tiež veľkú Dávidovu hviezdu na ľavej paži na pamiatku svojho blízkeho priateľa a bývalého tímového kolegu Antonia Puertu, ktorý zomrel vo veku 22 rokov.

2. Anthony Knockaert (Brighton)

Útočník Brightonu si najviac váži tetovanie svojho zosnulého otca Patricka. Ten zomrel minulý rok v novembri vo veku 63 rokov. Knockaert si ho navždy zapamätá ako sa usmieva a fajčí cigaru. "Je to česť pre môjho otca, pretože robil všetko pre mňa a ja som tu dnes kvôli nemu. Vždy mi veril a bol si istý, že budem hrať v Premier League."

3. Arturo Vidal (Bayern Mníchov)

Hviezda Bayernu Mníchov má veľa tetovaní, no jedno má naozaj zaujímavý príbeh. Jeho synovi Alonsovi (8) v šiestich rokoch diagnostikovali cukrovku 1. typu. Rozhodol sa, že mu bude veľkou oporou a na brucho si dal vytetovať inzulínovú pumpu.

Prečítajte si aj

Florentino Peréz má pre Neymara jasný odkaz: Ak chceš Ballon d'Or, musíš spraviť toto!

4. Mauro Icardi (Inter Miláno)

Argentínsky útočník v službách Interu Miláno má na hrudi zrejme jedno z najväčších tetovaní. Veľký lev a mená svojich dvoch dcér (Isabella a Francesca). To však nie je všetko.

Zaujímavé je, že jeho telo zdobia aj mená troch detí jeho manželky Wandy, ktoré mala s bývalým manželom Mariom Lopezom. Icardi a Lopez boli spoluhráči v Sampdorii. Tetovanie obsahuje tri mená detí: Valentino, Constantino a Benedicto a nápis: "Milujem týchto troch malých anjelov". Obdivuhodné.

5. Roberto Firmino (FC Liverpool)

Všetky tetovania tohto hráča Liverpoolu obsahujú tému lásky. Na jeho pravej ruke má obrázky svojej matky a otca a na chrbte posolstvo v nemčine, ktoré sa prekladá ako "Neprestávajúca láska k rodine". Ďalej červená ruža na ľavom ramene, štvorlístok ako symbol šťastia a meno jeho dcéry Valentíny na hrudi vedľa vety: "Boh je verný" v gréčtine.

Prečítajte si aj

VIDEO Hviezda Chelsea uvažuje nad prestupom do Španielska: Je to atraktívnejšie!

6. Gabriel Jesus (Manchester City)

Útočník Citizens je najviac pyšný na tetovanie svojej mamy Very, ktorá vychovala svoje štyri deti osamotene v chudobnej štvrti São Paulo.

7. Zlatan Ibrahimovič (Manchester United)

Švédsky útočník sa originálnym spôsobom zapojil do kampane Svetového programu pre výživu (WFP) proti hladu. Hviezdny futbalista Manchester United si nechal na telo urobiť dočasné tetovanie s menami reálnych hladujúcich ľudí. Ibrahimovič odhalil tetovanie po strelenom góle ešte v drese Paris Saint-Germain v dueli francúzskej ligy proti Caen. Na oslavu si zložil dres, za čo dostal žltú kartu. Dôležitejšie však pre neho bolo, že pritiahol pozornosť k programu WFP.

BONUS - Slovenskí futbalisti

Marek Hamšík (SSC Neapol)

Ikona a kapitán talianskeho SSC Neapol Marek Hamšík patrí medzi veľkých nadšencov tetovania. Rôzne obrazce mu zdobia najmä ruky, krk, chrbát a aj nohy. Naposledy mu pribudli tetovania dravého orla, vločky a špeciálna zemepisná šírka. Tá odkazuje presne na stred Banskej Bystrice, teda rodného mesta Mareka Hamšíka.

Martin Škrtel (Fenerbahce Istanbul)

Prvé tetovanie si dal urobiť ešte ako šestnásťročný a postupne mu pribúdali ďalšie. „Sú súčasťou mojej osobnosti. Každé niečo znamená a viaže sa predovšetkým k rodine. Mám tam významné udalosti,“ naznačil. Do pol pása nahý nechá vyniknúť latinský nápis Veni, vidi, vici.

V dnešnom modernom svete patria k futbalu tetovania rovnako ako kopačky. Mnohé svetové futbalové hviezdy si spravili zo svojho tela plátno na rôzne obrazce. Samozrejme, že tých futbalistov je oveľa viac. Poznáte aj vy futbalistu s emotívnym tetovaním?

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články